2012. július 25., szerda

NYÁR - 17. hét - SZERDA -Mustáros csirkemell mennyei krumplival



Talán túlzás lenne azt állítani, hogy ebben az ételben a köret viszi a pálmát, de az mindenképpen elmondható, hogy van olyan finom, mint a hús:)

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filézve 899 Ft
1 kisebb fej vöröshagyma 10 Ft
mustár
liszt
olaj
só, bors

1 kg burgonya 80 Ft
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
---------------------------------
összesen 1040 Ft

A krumplikat héjastul főzzük meg sós vízben (ne főzzük túl, mert sütés közben szét fog esni!), majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

A csirkemellet szeleteljük fel vékonyan, sózzuk és borsozzuk, valamint kenjük be mustárral mindkét oldalát és forgassuk meg lisztben.

Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg kevés olajon, majd süssük ki rajta a hús szeleteket. Ha szép pirosra sültek, szedjük ki őket a serpenyőből, a serpenyőt pedig tegyük félre.

A kihűlt krumplit hámozzuk meg és vágjuk vastagabb szeletekre (kb. másfél ujjnyira). A hús sütése után maradt hagymás olajat melegítsük fel és a krumpli karikák mindkét oldalát pirítsuk meg rajta (óvatosan forgassuk a krumplikat, nehogy szétessenek), közben pedig szórjuk meg az aprított petrezselyemmel és ha szükséges, kevés sóval.

A megsült csirkemellet a megpirult hagymás krumplival tálaljuk.

TIPP: kevés fehérbort szerettem volna a megpirult krumplihoz önteni, hogy a serpenyő aljára lepirult finom ízeket az alkohol feloldja, de sajnos nem volt otthon fehérbor. Akinek van, az mindenképpen így járjon el.

                              a fenti kép vakus változata (nem tudtam eldönteni, melyik a jobb...)

1 megjegyzés:

  1. Mindkét képen ugyanannyira tetszik, és szerintem nemcsak a krumpli mennyei, hanem az egész étel, így, ahogy van! :)

    VálaszTörlés