Talán túlzás lenne azt állítani, hogy ebben az ételben a köret viszi a pálmát, de az mindenképpen elmondható, hogy van olyan finom, mint a hús:)
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filézve 899 Ft
1 kisebb fej vöröshagyma 10 Ft
mustár
liszt
olaj
só, bors
1 kg burgonya 80 Ft
só
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
---------------------------------
összesen 1040 Ft
A krumplikat héjastul főzzük meg sós vízben (ne főzzük túl, mert sütés közben szét fog esni!), majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
A csirkemellet szeleteljük fel vékonyan, sózzuk és borsozzuk, valamint kenjük be mustárral mindkét oldalát és forgassuk meg lisztben.
Az apróra vágott hagymát dinszteljük meg kevés olajon, majd süssük ki rajta a hús szeleteket. Ha szép pirosra sültek, szedjük ki őket a serpenyőből, a serpenyőt pedig tegyük félre.
A kihűlt krumplit hámozzuk meg és vágjuk vastagabb szeletekre (kb. másfél ujjnyira). A hús sütése után maradt hagymás olajat melegítsük fel és a krumpli karikák mindkét oldalát pirítsuk meg rajta (óvatosan forgassuk a krumplikat, nehogy szétessenek), közben pedig szórjuk meg az aprított petrezselyemmel és ha szükséges, kevés sóval.
A megsült csirkemellet a megpirult hagymás krumplival tálaljuk.
TIPP: kevés fehérbort szerettem volna a megpirult krumplihoz önteni, hogy a serpenyő aljára lepirult finom ízeket az alkohol feloldja, de sajnos nem volt otthon fehérbor. Akinek van, az mindenképpen így járjon el.
TIPP: kevés fehérbort szerettem volna a megpirult krumplihoz önteni, hogy a serpenyő aljára lepirult finom ízeket az alkohol feloldja, de sajnos nem volt otthon fehérbor. Akinek van, az mindenképpen így járjon el.
Mindkét képen ugyanannyira tetszik, és szerintem nemcsak a krumpli mennyei, hanem az egész étel, így, ahogy van! :)
VálaszTörlés