...pirított hagymával és sütőben sült céklával. Páratlan ízharmónia! Osztatlan siker koronázta a mai fogást. Már többször írtam, hogy nagyon kedvelem azokat az alap ételeket, amiket sokféleképpen lehet variálni. Ennek a követelménynek ez a grillkenyér tökéletesen megfelel. A múltkor kétféle töltelék került bele (babos-kukoricás, valamint tejfölös-olajbogyós), most következzen egy harmadik variáció.
Hozzávalók:
3 nagy fej hagyma 85 Ft
1 nagy evőkanál vaj
kb. 4 evőkanál olaj
kb. 1 dl száraz fehérbor 92 Ft
60 dkg csirkemáj 299 Ft
1 nagy evőkanál vaj
kb. 4 evőkanál olaj
só, bors
petrezselyemzöld 49 Ft
kb. 1 dl száraz fehérbor 92 Ft
1 evőkanál mustár
3-4 db cékla 94 Ft
só, őrölt fűszerkömény
ecet
kevés olaj
a grillkenyér hozzávalóit itt olvashatjátok
----------------------------------------
összesen kb. 711 Ft + a grillkenyér hozzávalói
A grillkenyérrel kezdjük: elkészítését itt találjátok.
A hagymákat tisztítás után vágjuk félfőre és a serpenyőben összeolvasztott vaj-olaj keverékén kezdjük el párolni. Közben sózzuk meg. Amikor a hagyma kicsit összeesett, öntsük alá a bort és lefedve pároljuk kb. 15 percig. Ezután a fedőt levéve róla főzzük el alóla az összes nedvességet. Szedjük egy tálra és tegyük félre.
A csirkemájat alaposan tisztítsuk meg, vágjuk 2-3 darabba és a hagyma párolására használt serpenyőben kezdjük el pirítani az újabb adag vaj-olaj keveréken. Közben sózzuk és borsozzuk meg. Amikor a máj félig megpuhult (nem kell neki sok idő, kb. 8-10 perc), tegyük hozzá a mustárt (keverjük el), öntsük fel a borral, szórjuk meg az aprított petrezselyemmel és főzzük puhára. Nem baj, ha a végén marad alatta egy kis szaft.
A céklát hámozás után vágjuk vékony félkörökre és sorakoztassuk egy vajjal vékonyan kikent hőálló tálba. Sózzuk meg, szórjunk rá kevés őrölt fűszerköményt, öntsünk rá ecetet és lefedve pároljuk puhára a sütőben.
A kisütött grillkenyérre halmozzunk a májból, tegyünk rá a párolt hagymából, végül koronázzuk meg az egészet a sült céklával és félbehajtva fogyasszuk el azonnal. Jó étvágyat hozzá:)
Hozzávalók:
3 nagy fej hagyma 85 Ft
1 nagy evőkanál vaj
kb. 4 evőkanál olaj
kb. 1 dl száraz fehérbor 92 Ft
60 dkg csirkemáj 299 Ft
1 nagy evőkanál vaj
kb. 4 evőkanál olaj
só, bors
petrezselyemzöld 49 Ft
kb. 1 dl száraz fehérbor 92 Ft
1 evőkanál mustár
3-4 db cékla 94 Ft
só, őrölt fűszerkömény
ecet
kevés olaj
a grillkenyér hozzávalóit itt olvashatjátok
----------------------------------------
összesen kb. 711 Ft + a grillkenyér hozzávalói
A grillkenyérrel kezdjük: elkészítését itt találjátok.
A hagymákat tisztítás után vágjuk félfőre és a serpenyőben összeolvasztott vaj-olaj keverékén kezdjük el párolni. Közben sózzuk meg. Amikor a hagyma kicsit összeesett, öntsük alá a bort és lefedve pároljuk kb. 15 percig. Ezután a fedőt levéve róla főzzük el alóla az összes nedvességet. Szedjük egy tálra és tegyük félre.
A csirkemájat alaposan tisztítsuk meg, vágjuk 2-3 darabba és a hagyma párolására használt serpenyőben kezdjük el pirítani az újabb adag vaj-olaj keveréken. Közben sózzuk és borsozzuk meg. Amikor a máj félig megpuhult (nem kell neki sok idő, kb. 8-10 perc), tegyük hozzá a mustárt (keverjük el), öntsük fel a borral, szórjuk meg az aprított petrezselyemmel és főzzük puhára. Nem baj, ha a végén marad alatta egy kis szaft.
A céklát hámozás után vágjuk vékony félkörökre és sorakoztassuk egy vajjal vékonyan kikent hőálló tálba. Sózzuk meg, szórjunk rá kevés őrölt fűszerköményt, öntsünk rá ecetet és lefedve pároljuk puhára a sütőben.
A kisütött grillkenyérre halmozzunk a májból, tegyünk rá a párolt hagymából, végül koronázzuk meg az egészet a sült céklával és félbehajtva fogyasszuk el azonnal. Jó étvágyat hozzá:)
Ezt a grillkenyeret a múltkor is kilestem, de még nem került rá sor. Finom lehet csirkemájjal is és a sült cékla is izgató:-)
VálaszTörlésElőbb-utóbb el fog készülni nálad is, ebben biztos vagyok! És abban is, hogy nem fogtok csalódni benne. És szerintem valamilen gombás töltelék kerül majd a belsejébe:)))
TörlésKüldhetnél nekem ebédre egy tányérral! ;-) Külön bónuszpont a májért, amit imádok!
VálaszTörlésHát igen, ebben is egy húron pendülünk: én is imádom a májat! Ezért örülök minden olyan receptnek, amiben májat tudok felhasználni. Sajnos nincs sok ilyen receptem:)
TörlésA cékláról lemondok mások javára - de ez istenkirályság lehetett :-))
VálaszTörlésAkkor mondj le az én javamra!!!! Nem tudok eleget enni belőle!:)
TörlésNagyon szeretjük a csirkemájat, isteni lehet a finom grillkenyérrel! :)
VálaszTörlésCsirkemáj bármilyen formában jöhet! De tényleg! Még nem láttam olyan receptet, amit ne kóstoltam volna meg azonnal! Lehet almás máj, pirított máj, aszalt szilvás májkrém, májas rizottó...egytől egyig jöhet:)
TörlésNagyon jó kis ízkavalkád! :)
VálaszTörlésKöszönöm:)
TörlésHja kérem, ha az ember egyszer rákattan a grillkenyérre...:) Én se tudom megunni, nincs olyan hét, hogy ne csinálnék. Bár a májat nem szeretem, ez a fehérboros hagyma nagyon megfogott. Legközelebb nálam is kerül a kenyérke töltelékébe. :)
VálaszTörlésIgen, könnyen rá lehet kattanni, tanúsítom! Remek kis étel! És külön jó pont jár neki azért, hogy ilyen sokféleképpen variálható a tölteléke!:)
TörlésCékla, csirkemáj, hagyma: imádnivaló - a grillkenyér már csak ráadás!
VálaszTörlésÍgy, ebben a sorrendben kérem én is:)
Törlés