2012. július 28., szombat

NYÁR -17. hét - SZOMBAT - Pácolt sertés tarja zöldkörettel



Mezőtúri ebédünk, amelyet anyukám készített el! 
Hozzávalók:

1 kg sertés tarja
só, bors
mustár
pirosarany
olaj

gomba, hagyma, cukkini, só, bors, olaj

A tarját felszeletelte, sózta, borsozta és mindegyik szelet mindkét oldalát bekente a mustár és a pirosarany keverékével. Olajjal kikent tepsibe fektette a husikat és forró sütőben, alufóliával lefedve puhára párolta. Az utolsó 10-15 percre levette a fóliát és pirosra sütötte a húst.

A zöldkörethez a hagymát tisztítás után vékonyan felkarikázta, a gombát felszeletelte, a cukkini zöld héját lehámozta, majd kisebb hasábokra vágta és az összes zöldséget egy nagyobb fazékban, kevés olajon megpárolta. Közben sóval és borssal ízesítette (bocsánat, anya most javított ki: először a hagymát előpárolta és utána tette hozzá a gombát és a cukkinit...)

A zöldköret mellé (főleg a gyerekek kedvéért) krumplipüré is került az asztalra.

2 megjegyzés:

  1. Az elmúlt napokban nem volt időm nézelődni... Hogy mennyi finomságot készítettél azóta... :P

    VálaszTörlés
  2. Én is kérnék hozzá krumplipürét is, nagyon finom lehet így együtt! :)

    VálaszTörlés