Mezőtúri ebédünk, amelyet anyukám készített el!
Hozzávalók:
1 kg sertés tarja
só, bors
mustár
pirosarany
olaj
gomba, hagyma, cukkini, só, bors, olaj
A tarját felszeletelte, sózta, borsozta és mindegyik szelet mindkét oldalát bekente a mustár és a pirosarany keverékével. Olajjal kikent tepsibe fektette a husikat és forró sütőben, alufóliával lefedve puhára párolta. Az utolsó 10-15 percre levette a fóliát és pirosra sütötte a húst.
A zöldkörethez a hagymát tisztítás után vékonyan felkarikázta, a gombát felszeletelte, a cukkini zöld héját lehámozta, majd kisebb hasábokra vágta és az összes zöldséget egy nagyobb fazékban, kevés olajon megpárolta. Közben sóval és borssal ízesítette (bocsánat, anya most javított ki: először a hagymát előpárolta és utána tette hozzá a gombát és a cukkinit...)
A zöldköret mellé (főleg a gyerekek kedvéért) krumplipüré is került az asztalra.
Az elmúlt napokban nem volt időm nézelődni... Hogy mennyi finomságot készítettél azóta... :P
VálaszTörlésÉn is kérnék hozzá krumplipürét is, nagyon finom lehet így együtt! :)
VálaszTörlés