A tökleves után ez a fogás valóban osztatlan sikert aratott! Mondjuk ebben nem is kételkedtem annyira:) Nagyon finom ropogósra sült a burgonya bundázásra használt sajtos prézliben, amit tökéletesen kiegészített a palacsinta és a tejföl. Megint egy nagyon egyszerű fogás hozott remélt eredményt:)
Hozzávalók:
1 kg nagyon apró szemű burgonya 80 Ft
10 dkg reszelt sajt (Trappista) 145 Ft
5 evőkanál liszt
5 dkg zsemlemorzsa
2 tojás 76 Ft
só, bors
kevés olaj
negyed csokor petrezselyemzöld 12 Ft
1 kis pohár tejföl 85 Ft
---------------------------------
összesen 400 Ft
A burgonyát hámozzuk meg és hosszában vágjuk ketté. Jól mossuk meg, majd szárítsuk le. Lisztben egyenként forgassuk meg őket, majd mártsuk bele a felvert tojásba, végül pedig hempergessük meg a prézli-reszelt sajt keverékébe. Helyezzük őket szorosan egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az egészet toljuk előmelegített sütőbe és 200 fokon süssük ropogósra a bundát rajtuk.
A megmaradt tojásból, lisztből és kevés szódavízből/ásványvízből keverjünk palacsintatésztát, amit az aprított petrezselyemzölddel ízesítsünk. (ha kevés tojás maradt ki, érdemes még egyet felütni, mert nagyon ízletes kis palacsinták lesznek a végén...). A masszából süssünk kisebb méretű palacsintákat.
A belül puha, kívül ropogós burgonyákat a palacsintával és a tejföllel tálaljuk.
A recept Frank Júlia szakácskönyvében jelent meg.
A recept Frank Júlia szakácskönyvében jelent meg.
Azt hiszem ezt én is nagyon szeretném!
VálaszTörlés