2012. július 7., szombat

NYÁR - 15. hét - SZOMBAT - Meggyleves friss meggyből


Elképzelni nem tudok finomabb levest a nagy nyári melegben ennél a jól behűtött, friss meggyből készült, kevés citromhéjjal bolondított és tejszínnel habart levesnél. A gyerkőcök is oda vannak érte! Kívánságuk szerint habbá vert tejszínnel tálaltam:)

Hozzávalók:

fél kg magozott meggy (házi)
ízlés szerinti és meggy savanyságától függő mennyiségű cukor
kevés őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja 24 Ft
2 dl habtejszín 148 Ft
1 csapott evőkanál liszt

2 dl habtejszín 148 Ft
1 evőkanál porcukor
fél teáskanál vanília aroma
--------------------------
összesen 320 Ft + a meggy

A magozott meggyet tegyük egy közepes lábosba és öntsük fel kb. 1 liter vízzel. Ízesítsük cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és kezdjük el főzni. Forrástól számítva 5 percig rotyogtassuk, majd habarjuk be a tejszínben simára kevert liszttel. A levest hűtsük ki.

A másik habtejszínt keverjük ki a porcukorral és a vanília aromával, majd verjük kemény habbá.

A hideg meggylevest a tejszínhabbal tálaljuk.

TIPP: kevés citromlé hozzáadásával lehet hűsítőbbé tenni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése