Hozzávalók egy kisebb, négyszögletes formához:
4 dl habtejszín 296 Ft
3 db szép nagy, jó érett őszibarack + 1 db 105 Ft
fél citrom leve 26 Ft
4 evőkanál cukor/porcukor
csipetnyi só
fél csomag tortadara (vagy reszelt csokoládé) 94 Ft
a díszítéshez:
2 dl habbá vert tejszín 148 Ft
fél csomag tortadara 94 Ft
1 őszibarack
-----------------------------
összesen 765 Ft
A négyszögletes formát béleljük ki fóliával.
A jól lehűtött habtejszínt verjük kemény habbá. Az őszíbarackot hámozzuk meg, magját szedjük ki és kisebb darabokra szeletelve hármat tegyük turmixgép poharába. Facsarjuk hozzá a citrom levét (ügyeljünk arra, hogy a magja ne kerüljön bele), szórjuk hozzá a cukrot és a csipet sót, majd pépesítsük jól össze. Ezt a pépet keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabhoz.
A maradék 1 őszibarackot szintén vágjunk kisebb kockákra és keverjük óvatosan a habba.
A kész parfét öntsük bele a fóliával bélelt formába, tetejét szórjuk meg a fél csomag tortadarával, fedjük be egy másik fóliadarabbal és tegyük mélyhűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt a forma alját állítsuk forró vízbe (vagy tálalás előtt legalább fél órával már vegyük ki a mélyhűtőből), így könnyebben ki tudjuk borítani belőle a megdermedt parfét. A fóliát húzzuk le róla, díszítsük ki a habbá vert tejszínnel, a maradék őszibarackkal és tortadarával, majd vágjuk fel ujjnyi szeletekre.
Kaphatok egy szeletkét én is?
VálaszTörlésTetszik nagyon! A citrom segít neki megdermedni? Látom szépen szeletelhető.
VálaszTörlésDe jól néz ki! :) Jó kis hűsítő desszert! :)
VálaszTörlés