2012. július 23., hétfő

NYÁR - 17. hét - HÉTFŐ - Őszibarackparfé



A ribizliparfé sikerén fellelkesülve készült ma őszibarackból parfé, amit kevés csokidarával tettem kívánatosabbá.

Hozzávalók egy kisebb, négyszögletes formához:

4 dl habtejszín 296 Ft
3 db szép nagy, jó érett őszibarack + 1 db 105 Ft
fél citrom leve 26 Ft
4 evőkanál cukor/porcukor
csipetnyi só
fél csomag tortadara (vagy reszelt csokoládé) 94 Ft

a díszítéshez:
2 dl habbá vert tejszín 148 Ft
fél csomag tortadara 94 Ft
1 őszibarack
-----------------------------
összesen 765 Ft

A négyszögletes formát béleljük ki fóliával.

A jól lehűtött habtejszínt verjük kemény habbá. Az őszíbarackot hámozzuk meg, magját szedjük ki és kisebb darabokra szeletelve hármat tegyük turmixgép poharába. Facsarjuk hozzá a citrom levét (ügyeljünk arra, hogy a magja ne kerüljön bele), szórjuk hozzá a cukrot és a csipet sót, majd pépesítsük jól össze. Ezt a pépet keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabhoz.

A maradék 1 őszibarackot szintén vágjunk kisebb kockákra és keverjük óvatosan a habba.

A kész parfét öntsük bele a fóliával bélelt formába, tetejét szórjuk meg a fél csomag tortadarával, fedjük be egy másik fóliadarabbal és tegyük mélyhűtőbe pár órára, hogy megdermedjen.

Tálalás előtt a forma alját állítsuk forró vízbe (vagy tálalás előtt legalább fél órával már vegyük ki a mélyhűtőből), így könnyebben ki tudjuk borítani belőle a megdermedt parfét. A fóliát húzzuk le róla, díszítsük ki a habbá vert tejszínnel, a maradék őszibarackkal és tortadarával, majd vágjuk fel ujjnyi szeletekre.



3 megjegyzés:

  1. Kaphatok egy szeletkét én is?

    VálaszTörlés
  2. Tetszik nagyon! A citrom segít neki megdermedni? Látom szépen szeletelhető.

    VálaszTörlés
  3. De jól néz ki! :) Jó kis hűsítő desszert! :)

    VálaszTörlés