2012. július 3., kedd

NYÁR - 15. hét - KEDD - Májas zöldpaprika



Ez egy nagyon egyszerű kis recept Frank Júlia könyvéből. Mostanság (ebben a nagy melegben) igen jól esnek ezek a könnyen elkészíthető, kevés macerával járó finomságok.

Hozzávalók 5 főre:

5 db szép nagy, húsos zöldpaprika 278 Ft
20 dkg baromfimájas 212 Ft
1 tojás 38 Ft
1 kis fej hagyma 10 Ft
1 zsemle 19 Ft
1 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál tejföl
só, bors
1 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
-------------------------------------
összesen 560 Ft

A tojást keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejfölt és ezt az egyveleget öntsük rá az apró kockákra vágott zsemlére.  Jól forgassuk össze.

A baromfimájast keverjük össze az apróra vágott hagymával, a fűszerekkel és a szétmorzsolt, beáztatott zsemlével.

A paprikákat mossuk meg, hosszában vágjuk ketté, magjait távolítsuk el, enyhén sózzuk meg belülről és töltsük bele a májas krémet. Tegyük a töltött paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket kenjük le olajjal és előmelegytett sütőben kb. 20 percig süssük.

A kész ételt rizibizivel és fejes salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése