2012. július 26., csütörtök

NYÁR - 17. hét - CSÜTÖRTÖK - Lecsós csusza rétegezve


Lehet, hogy ezzel a recepttel indulunk az idei lecsó főző versenyen? Elképzelhető! Finoman egyszerű, mégis egyedi lecsó (én még nem ettem lecsót csuszatésztával)! Nagyon ízlett mindenkinek:)

Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):

20 dkg csuszatészta 139 Ft
fél kg lecsópaprika 74 Ft
3 db paradicsom 98 Ft
2 nagy fej vöröshagyma 35 Ft
3 db tojás 105 Ft
3 dl tejföl 105 Ft
10 dkg bacon 289 Ft
1 evőkanál piros fűszerpaprika őrlemény
olaj
----------------------------------------
összesen 845 Ft

A paprikát mossuk meg, csumáját és magjait távolítsuk el, majd vágjuk karikára. A paradicsomot tisztítás után vágjuk fel kisebb kockára. A bacont aprítsuk fel és kevés olajon kezdjük el zsírjára sütni. Ha szép pirosra sült, keverjük hozzá a közben felaprított hagymát is és együtt pároljuk további 8-10 percig (a hagymának jól meg kell párolódnia).

A serpenyőt a tűzről lehúzva keverjük a baconos-hagymás alaphoz a pirospaprikát, a tűzre visszatéve pedig a karikára vágott paprikát is tegyük bele. Öntsük fel az egészet kb. 1 dl vízzel, sózzuk meg és fedő alatt pároljuk félpuhára. Ezután tegyük hozzá a paradicsomot is és fedő alatt további 5 percig pároljuk.

Közben főzzük ki a tésztát sós vízben, majd szűrjük le.

A tojásokat keverjük habosra, adjuk hozzá a tejfölt és sót, majd borítsuk bele a kész lecsót is.

Egy nagyobb alapterületű hőálló tálat kenjünk ki vékonyan olajjal, majd egy réteg kifőtt tésztát terítsünk az aljára. Erre merjünk rá 2-3 merőkanál tejfölös lecsót, majd egy sor tészta következik és erre rá megint a tejfölös lecsó...addig folytassuk a rétegezést, amíg az össze alapanyag elfogy. Legfelülre tejfölös lecsó kerüljön.

Az ételt alufóliával lefedve toljuk előmelegített sütőbe és 200 fokon süssük kb. 25 percig.

A sütőből kivéve hagyjuk kicsit meghűlni, majd kockákra vágva, esetleg kevés tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Ihlet: Frank Júlia szakácskönyve

4 megjegyzés:

  1. Én sem ettem még lecsót csuszatésztával, de nem hangzik rosszul, sőt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem annyira bejött a csusza tészta (amit eddig bevallom őszintén, nem nagyon használtam), hogy gondolkozom a lassagne tészta lecserélésére:)

      Törlés
  2. Fantasztikus ötlet, gyorsan védesd le! :))))

    VálaszTörlés