Forróság = sütő bekapcsolása nélküli édesség = jó hideg őszibarack-zselétorta...:)
Hozzávalók egy 26 cm-es kerek torta formához:
1 kg jó érett őszibarack 550 Ft
5 dl rostos őszibaracklé 99 Ft
1 citrom leve 45 Ft
1 zacskó zselatin 116 Ft
ízlés szerinti és őszibarack édességétől függő mennyiségű porcukor
díszítésnek:
2 db őszibarack 55 Ft
2 dl habtejszín 148 Ft
1 evőkanál porcukor
-----------------------
összesen 1015 Ft
Egy kisebb lábosban keverjük csomómentesre a zselatint az őszabaracklével, majd alacsony láng felett , állandóan kevergetve melegítsük fel (forralni nem szabad!). Közben adjuk hozzá a citromlevet és a porcukrot, majd zárjuk el alatta a gázt és hűtsük ki.
Az őszibarackot hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk kisebb darabokra. Tegyük turmixgép poharába és turmixoljuk pépesre, majd keverjük a zselatinos léhez.
Fóliával béleljünk ki egy kerek torta formát és öntsük bele a zselés masszát. A formát tegyük tálcára, fedjük be és legalább egy napra rakjuk be a hűtőbe.
Másnap vegyük le a torta peremét és a megdermedt zselétortát borítsuk ki egy tortatálra. Húzzuk le róla óvatosan a fóliát és tetejét tetszés szerint díszítsük ki a meghámozott és szeletekre vágott őszibarackkal.
A szeletekre vágott zselétortát a porcukorral felvert tejszínhabbal tálaljuk.
Soha nem hallottam erről a tortáról.
VálaszTörlésTetszik mentem a receptet:)))
Köszi! Hűsítően finom és nagyon hamar elkészül:)
Törlés