2012. július 8., vasárnap

NYÁR - 15. hét - VASÁRNAP - A legegyszerűbb paradicsomos spagetti - húsgolyókkal


Egyszerű, finom, nyári...
Hozzávalók:

1 csomag spagetti tészta 269 Ft

1 nagy fej hagyma 15 Ft
1 kg paradicsom 549 Ft
2 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés cukor
olaj

80 dkg darált sertéshús 791 Ft
1 kisebb fej hagyma 10 Ft
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
1 tojás 38 Ft
----------------------------------
összesen 1730 Ft

A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le.

A paradicsomok héját húzzuk le (mártsuk őket 1 percre forró vízbe, így héjuk megráncosodik és könnyebb lesz lehúzni) és vágjuk fel nagyobb kockákra.

A finomra vágott hagymát pirítsuk sárgára kevés olajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és pirítsuk őket további 1-2 percig, majd borítsuk hozzájuk a felkockázott paradicsomot. Alacsony lángon főzzük szét a paradicsomokat, miközben sózzuk és borsozzuk a mártást. Ha a paradicsomok szétfőttek, húzzuk le az edényt a gázról és botmixerrel keverjünk rajta párat (nagyon óvatosan dolgozzunk, lehetőleg magas falú edényben, nehogy a forró mártás ránk csapódva megégessen minket). A pürésített mártást tegyük vissza a gázra, kedvünk és ízlésünk szerint szórjunk hozzá kevés cukrot (ez elhagyható lépés) és forraljunk rajta egyet.

A húsgolyókhoz aprítsuk fel a hagymát olyan kicsire, amilyenre csak tudjuk és kevés olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a darált húshoz a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és a tojással együtt és dolgozzuk jól össze. Vizes kézzel formázzunk kisebb gombócokat, amiket kevés olajon, alacsony lángon süssünk szép pirosra.

A kifőtt tésztát a paradicsom mártással és a kisült húsgolyókkal tálaljuk.

1 megjegyzés: