Előnye: finom, habos, madártej ízű, de szilárd édesség
Hátránya: hamar elfogy és sok tojás kell hozzá
Előnyök-hátrányok aránya: 50-50%
Konzekvencia: el kell készíteni, meg kell kóstolni, nincs mese:)
Hozzávalók:
Tészta:
8 evőkanál liszt
8 evőkanál porcukor
8 tojás fehérje 400 Ft
Krém:
8 tojás sárgája
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor 34 Ft
fél liter tej 84 Ft
ízlés szerinti margarin (a recept 25 dkg-ot ír, de én nem vagyok oda a túl vajas krémekért, ezért lecsökkentettem a margarin adagját és annyit kevertem a krémbe, hogy "megálljon" tőle, de ne domináljon benne az íze) kb. 12,5 dkg 145 Ft
Tetejére:
4 dl habtejszín 358 Ft
3-4 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló (elfelejtettem venni, így nálam kimaradt, ami látszik is: kicsit lecsúszott a hab a süti tetejéről)
--------------------------
összesen kb. 1100 Ft
A tésztához verjük fel a tojásfehérjét, majd szitáljuk bele a lisztet és a porcukrot. Jól keverjük el, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 200 fokon rózsaszínűre.
A krémhez a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliás cukrot keverjük össze egy lábosban, öntsük fel a tejjel és főzzük sűrűre. Hűtsük ki, majd keverjük habosra a margarinnal. A kész krémet kenjük rá a tésztára.
A porcukrot és a habfixálót keverjük csomómentesre a tejszínnel, majd verjük fel kemény habbá. Ezzel koronázzuk meg a sütit.
Jól lehűtve fogyasszuk.
TIPP: teller cakenél láttam a kútbaugró receptet és ez alapján szerintem még finomabbá tehetjük a madártej kockát, ha málnaöntettel meglocsoljuk, megcsíkozzuk tálalás előtt. Legközelebb így fogom elkészíteni:)
Csupa 8-as recept! :) Finom lehet, szeretem a madártejet!
VálaszTörlésKöszönöm!:)
TörlésNagyon tetszenek a receptjeit,jövök máskor is.
VálaszTörlésKöszönöm, szeretettel várlak:)
Törlés