Egy nagyon finom kis fogás, amelyben a köret a bundázott húsban található! Illetve ami nem töltelékként végezte, az a hús mellé került. Szerintem nagyon passzol a főételhez a köretként feltálalt bundázott alma, ami egyébként desszertként is megállja a helyét egy kis tejszínhabbal és/vagy vanília fagyival megtámogatva. Egyszóval egy nagyon ízletes fogás, amely osztatlan sikert fog aratni kicsik és nagyok között egyaránt:)
Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertés karaj 1099 Ft (akciós ár!)
só, bors
a zöldséges-sajtos rizottóhoz:
vaj, olaj
1 kis fej hagyma
1 bögre rizs
1 répa
1 csokor retek
zellerzöld
1 zöldségleves kocka
(esetleg 1 dl száraz fehérbor)
só
fél tubus ömlesztett sajt
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
a bundázott almához:
5 db alma
1 fagyasztott leveles tészta
A karajt szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd klopfoljuk ki szép vékonyra.
A rizottóhoz egy fakanálnyi vajat olvasszunk össze 1 fakanálnyi olajjal és pároljuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Borítsuk rá a rizst, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá a kisebb kockákra vágott répát és retket. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd mehet bele a rizs térfogatához képest dupla mennyiségű víz. Ha felforrt, tegyük hozzá a zöldségleves kockát, sózzuk meg, szórjuk bele az apróra vágott zellerzöldet és alacsony lángon, sűrűn megkeverve főzzük puhára (a végén maradjon alatta némi folyadék). A tűzről lehúzva keverjük hozzá a sajtot és készen van.
A vékony szelet hús közepére halmozzunk a rizottóból, majd tekerjük fel (én nem szoktam hústűvel megtűzni, mert a panír egyben fogja tartani a tekercset)
A tekercseket panírozzuk ki a hagyományos módon (liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) és bő, forró olajban, szép lassú tűzön süssük aranybarnára.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ketté, magházát távolítsuk el, a két fél almát rakjuk össze és bugyoláljuk be a közben kiolvadt és lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtott, majd nagyobb négyzetekre vágott leveles tésztába. A batyukat kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és forró sütőben süssük aranyszínűre. (a bundázott alma ötlete innen való, érdemes megnézni az eredeti receptet is, ahol a kivájt magház helyére sárgabarack lekvárral elkevert diót töltöttek).
A kisült hústekercseket a megmaradt rizottóval és a kisült bundázott almával tálaljuk.
Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertés karaj 1099 Ft (akciós ár!)
só, bors
a zöldséges-sajtos rizottóhoz:
vaj, olaj
1 kis fej hagyma
1 bögre rizs
1 répa
1 csokor retek
zellerzöld
1 zöldségleves kocka
(esetleg 1 dl száraz fehérbor)
só
fél tubus ömlesztett sajt
a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
a bundázott almához:
5 db alma
1 fagyasztott leveles tészta
A karajt szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd klopfoljuk ki szép vékonyra.
A rizottóhoz egy fakanálnyi vajat olvasszunk össze 1 fakanálnyi olajjal és pároljuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Borítsuk rá a rizst, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá a kisebb kockákra vágott répát és retket. Öntsük fel a borral, forraljuk fel, majd mehet bele a rizs térfogatához képest dupla mennyiségű víz. Ha felforrt, tegyük hozzá a zöldségleves kockát, sózzuk meg, szórjuk bele az apróra vágott zellerzöldet és alacsony lángon, sűrűn megkeverve főzzük puhára (a végén maradjon alatta némi folyadék). A tűzről lehúzva keverjük hozzá a sajtot és készen van.
A vékony szelet hús közepére halmozzunk a rizottóból, majd tekerjük fel (én nem szoktam hústűvel megtűzni, mert a panír egyben fogja tartani a tekercset)
A tekercseket panírozzuk ki a hagyományos módon (liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) és bő, forró olajban, szép lassú tűzön süssük aranybarnára.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ketté, magházát távolítsuk el, a két fél almát rakjuk össze és bugyoláljuk be a közben kiolvadt és lisztezett felületen jó vékonyra kinyújtott, majd nagyobb négyzetekre vágott leveles tésztába. A batyukat kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével és forró sütőben süssük aranyszínűre. (a bundázott alma ötlete innen való, érdemes megnézni az eredeti receptet is, ahol a kivájt magház helyére sárgabarack lekvárral elkevert diót töltöttek).
A kisült hústekercseket a megmaradt rizottóval és a kisült bundázott almával tálaljuk.
Szuper ötlet! :)
VálaszTörlésPompás!
VálaszTörlésFincsi. :P
VálaszTörlésMicsoda étek, finom lehet nagyon! Azért én a bundás almát külön kérném a fagyival...:-DD Bár a kedvedért tennék egy próbát, hogy együtt egyem a főétellel! ;-)))
VálaszTörlésEttől a finom ételtől biztos nem marad éhes a pocak :)
VálaszTörlésNagyon gusztusos:)
VálaszTörlésNagyon hangzatos neve van, és tökéletes fogás, így ahogy van! :)
VálaszTörlésItt jóllakik az ember lánya:-)nagyon jó fogás!
VálaszTörlés