Ez a recept reszelt, sült krumpli néven a Kifőztük magazin májusi számában jelent meg, több más, hasonlóan finom recept mellett. Én vadászom a hétköznapi, gyorsan elkészíthető, mégis finom ételeket, így nem volt kérdés az elkészítése. És ha már készült nálunk lángos sütőben sütve, miért ne lehetne ez a tócsni is remek ebben a formában? Megspórolva ezzel sok olajat, valamint a lakásban terjengő olajszagot, hogy az egészségmegőrzéséről már ne is beszéljek. A nálunk hagyományosan készülő lepcsánkához képest került hozzá vöröshagyma és császárszalonna, viszont kimaradt belőle a liszt. A végeredmény nagyon finom lett. Érdemes megkóstolni:)
Hozzávalók:
1 kg krumpli hámozva, lereszelve
1 nagyobb fej vöröshagyma aprítva
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
10 dkg császárszalonna kisebb kockákra vágva
só, bors
tálaláshoz tejföl
A lereszlet krumplit tegyük szűrőbe kb. 20 percre, hogy lecsöpögjön (ha nem használunk szűrőt, akkor hagyjuk a tálban pihenni, majd az idő letelte után kezünkkel jól nyomkodjuk ki belőle a nedvességet), majd keverjük hozzá a hagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnát, a tojást, végül a sót és a borsot. Egy hőálló tálat kenjünk ki olajjal és simítsuk el benne a krumplis masszát. Fedjük be alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve róla süssük pirosra (mi már annyira éhesek voltunk, hogy nem tudtuk kivárni a krumplimassza pirosra sülését...)
Az elkészült tócsnit tejföllel tálaljuk.
TIPP: az eredeti receptben kolbászt is kevertek a masszához, ami szintén remek ízt ad a tócsninak. Mivel mi imádjuk a savanyú káposztát, legközelebb az is kerül hozzá, tálalásokr pedig egy kis pirospaprikát fogok a tejfölbe keverni...
Hozzávalók:
1 kg krumpli hámozva, lereszelve
1 nagyobb fej vöröshagyma aprítva
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
10 dkg császárszalonna kisebb kockákra vágva
só, bors
tálaláshoz tejföl
A lereszlet krumplit tegyük szűrőbe kb. 20 percre, hogy lecsöpögjön (ha nem használunk szűrőt, akkor hagyjuk a tálban pihenni, majd az idő letelte után kezünkkel jól nyomkodjuk ki belőle a nedvességet), majd keverjük hozzá a hagymát, a zúzott fokhagymát, a szalonnát, a tojást, végül a sót és a borsot. Egy hőálló tálat kenjünk ki olajjal és simítsuk el benne a krumplis masszát. Fedjük be alufóliával és 180 fokos sütőben kb. 35 percig pároljuk, majd a fóliát levéve róla süssük pirosra (mi már annyira éhesek voltunk, hogy nem tudtuk kivárni a krumplimassza pirosra sülését...)
Az elkészült tócsnit tejföllel tálaljuk.
TIPP: az eredeti receptben kolbászt is kevertek a masszához, ami szintén remek ízt ad a tócsninak. Mivel mi imádjuk a savanyú káposztát, legközelebb az is kerül hozzá, tálalásokr pedig egy kis pirospaprikát fogok a tejfölbe keverni...
Azt hiszem ezt kipróbálom:) Mert nagyon nem szeretek olajban ilyeneket sütni. Vagy megégetem a külsejét (belül nyers marad), vagy kívül jó, de belül nyers. :)
VálaszTörlésIgazán finomnak hangzik! :-)
VálaszTörlésImádjuk, csak mindig a szagok végett rettegek mikor sütőm őket!:))
VálaszTörlésEngem megfőztél vele, megint! ;-))
VálaszTörlésHohohó, tetszik ez a sütőben készült változat! :))
VálaszTörlésKitűnő vacsora! Én mindig a vacsorákkal vagyok felakadva, hogy ne is kelljen sokat konyházni, finom is legyen és persze változatos is. Lehet még holnap elkészítem, örülni fognak neki:-) köszi!
VálaszTörlésImádjuk a Tócsnit és így ahogy Te készítetted sokkal jobb mert valóban nem lesz olajszag a lakásban :D
VálaszTörlésMég a hétvégén el fogom készíteni. Egyszerű és nagyszerű, tetszik. :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEz egy nagyon rossz recept
VálaszTörlés