Semmi különleges, csak egy kis egyszerű finomság azoknak, akiket mindennél jobban szeretek: kiscsaládom minden egyes tagjának! Elsősorban Drágámnak és gyerkőceimnek: Dettimnek, Bogcimnak, Bencémnek...:) Ez az egyik kedvenc édességük:)
Hozzávalók:
2 csomag kerek babapiskóta 320 Ft
1 zacskó főzős puncs pudingpor 107 Ft
fél liter tej 82 Ft
4 evőkanál cukor
4 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília aroma
30 dkg fagyasztott, kiolvasztott magozott meggy 289 Ft
a tűzéshez fogpiszkáló
a díszítéshez 24 db meggyszem, valamint a kiengedett meggy leve, 1 evőkanál cukor, kevés étkezési keményítő
----------------------------------
összesen kb. 800 Ft
A pudingport főzzük meg a szokásos módon a cukorral, tejjel, vanília aromával.
A kiengedett meggyből vegyünk el 24 darabot a díszítéshez és a meggylét is tegyük félre.
Fogjunk két kerek babapiskótát, tegyünk közepébe egy szem meggyet és az egészet tűzzük össze a fogpiszkálóval. Az így megtűzött tornyot mártsuk bele a forró pudingba, aljáról egy kanál segítségével húzzuk le a felesleges pudingot és tegyük tálcára. Tetejére húzzunk egy meggyszemet.
A meggylét keverjük össze a cukorral és tegyük fel melegedni. Amint felforrt, sűrítsük be kevés étkezési keményítővel. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ezt a meggyzselét csorgassuk a tornyok tetejére. (én nem vártam meg, hogy kihűljön és zselésedjen, ezért sajnos lefolyt a meggyzselém a tornyocskákról...). Langyosan vagy teljesen kihűtve fogyasszuk.
a díszítéshez 24 db meggyszem, valamint a kiengedett meggy leve, 1 evőkanál cukor, kevés étkezési keményítő
----------------------------------
összesen kb. 800 Ft
A pudingport főzzük meg a szokásos módon a cukorral, tejjel, vanília aromával.
A kiengedett meggyből vegyünk el 24 darabot a díszítéshez és a meggylét is tegyük félre.
Fogjunk két kerek babapiskótát, tegyünk közepébe egy szem meggyet és az egészet tűzzük össze a fogpiszkálóval. Az így megtűzött tornyot mártsuk bele a forró pudingba, aljáról egy kanál segítségével húzzuk le a felesleges pudingot és tegyük tálcára. Tetejére húzzunk egy meggyszemet.
A meggylét keverjük össze a cukorral és tegyük fel melegedni. Amint felforrt, sűrítsük be kevés étkezési keményítővel. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ezt a meggyzselét csorgassuk a tornyok tetejére. (én nem vártam meg, hogy kihűljön és zselésedjen, ezért sajnos lefolyt a meggyzselém a tornyocskákról...). Langyosan vagy teljesen kihűtve fogyasszuk.
Szépek és nagyon valentinosak! Próbáld ki csokival és banánnal, én úgy szoktam :)
VálaszTörlésÓóóó, úgy is nagyon szeretjük! Meg az alma-vaníliás puding verziót is!...:)
TörlésÉn is a banános-csokis verziót ismerem, de vevő vagyok erre is! Nagyon Valentines, nagyon HetiMenüs és nagyon szép!!!
VálaszTörlés:)))
Miért nem lepődöm meg azon, hogy a banános verziót ismered?!...:)...Köszönöm a kedves és dicsérő szavakat!!!:)
TörlésSzépek és nagyon szeretni való kis falatkák!
VálaszTörlésKöszönöm! Szeretni való falatkák az én kis Drágáimnak!:)
TörlésAranyos kis apróságok:)
VálaszTörlés...:)...
TörlésImádnivalóak! :) Én is banánkarikákkal ismerem, de meggyel talán még finomabb, mert nem annyira édes! :)
VálaszTörlésA meggy savanysága valóban tompítja az édes ízeket! Ettől függetlenül a banános verzió is nagyon megy nálunk:)
TörlésGuszta finomságokkal lepted meg a családot! Nekem is a meggyes variáns tetszik jobban:-)
VálaszTörlésKöszi! Próbáld ki, hogy meg tudj győződni a döntés helyességéről...:)
TörlésMicsoda ötletes kis Valentin napi nasi :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye!...:)
Törlés