Hozzávalók 5 főre:
10 db kisebb, egyforma méretű burgonya 164 Ft
só
1 doboz camembert sajt 445 Ft
2 tojás 100 Ft
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 paradicsom 65 Ft
kevés reszelt sajt
kacsazsír vagy olaj
-------------------------------
összesen 774 Ft
A burgonyát főzzük meg, hűtsük ki és héját távolítsuk el (ne főzzük teljesen puhára, mert széteshet). Vágjuk ketté és beljesét kaparjuk ki úgy, hogy kb. fél cm-es pereme maradjon. A kivájt burgonyát egyenlőre tegyük félre.
A camembert sajtot kisebb tálban villával nyomkodjuk szét, majd keverjük hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, sót és borsot.
Egy hőálló tálat kenjünk ki kacsazsírral és állítsuk bele a kivájt burgonyákat. Sózzuk meg őket, majd mindegyik közepébe tegyünk a tojásos-sajtot masszából (nem baj, ha a tojás túlfolyik a burgonyán). A paradicsomot szeleteljük fel 20 vékony cikkelyre és fedjük be vele a burgonyákat, majd az egészet kevés reszelt sajttal szórjuk meg. Forró sütőben a sajt pirulásáig süssük.
Serpenyőben melegítsünk kevés kacsazsírt és süssük rajta pirosra a kivájt burgonya darabokat. A megsült töltött burgonyát ezzel tálaljuk. Ezen kívül készíthetünk az étel mellé friss zöldségekből salátát (répa, káposzta, jégsaláta, retek, paradicsom...) és öntetet.
Befizetnék most szívesen egy ilyen vagány kis ebédre!!! Szeretem minden alkatrészét :-))
VálaszTörlésKipróbálós!!!
VálaszTörlésSzeretjük a burgonyát. Szeretjük a camembert. Szeretjük a paradicsomot. Szeretjük a sajtot. Szeretjük ezt az ételt! :)
VálaszTörlésKöszi lányok!...:)
VálaszTörlés