Az első
belül karamellel ízesített, kívülről csokimázzal bevont, darázsfészek alakú bonbon. A verseny szabályai között szerepel, hogy tavaszt idéző alkotások szülessenek, nálam innen a darázsfészek alakzat, hiszen a darazsak tavasszal zsongnak. Egy világosabb kép a bonbonról
A második
bonbonom apró gömb formájú és az őszibarack sütemény kekszből készült kicsinyített mása. Finom krém ragasztja össze a két félgömböt és a színezett cukor adja meg neki a tavaszias színvilágot.
Darázsfészek bonbon
Hozzávalók:
kekszes masszához:
25 dkg darált háztartási keksz 150 Ft
12,5 dkg margarin 145 Ft
10 dkg porcukor
kevés folyadék (nálam most tej)
karamellhez:
5 dkg cukor 14 Ft
kevés margarin
csokimázhoz:
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
forró víz
----------------------------------
összesen kb. 400 Ft
A kekszes masszához morzsoljuk össze egy nagyobb tálban a darált kekszet, a margarint és a porcukrot, majd annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy ne morzsalékos, hanem jól összeálló, könnyen formázható tésztát kapjunk.
A karamellhez szórjuk kisebb lábosba a cukrot és karamellizáljuk alacsony lángon (néha rázogassuk meg), majd adjuk hozzá a margarint (nem volt itthon tejszínem, így most csak margarint olvasztottam fel a cukorban és egy nagyon jó állagú, nem nagyon folyós, de nem is túl szilárd karamellt kaptam).
A kekszes masszát 2-3-ad részig nyomkodjuk bele a kisebbik darázsfészek formába (a 100-as boltban kaptam 349 Ft-ért két darab - egy kisebb és egy nagyobb - formát), majd fakanál nyelének a végével fúrjunk lyukat a massza közepébe és töltsük bele a folyós karamellt (gyorsan kell dolgozni, mert a karamell hamar megdermed). A megtöltött kekszes massza alját zárjuk le a forma aljáig kekszes résszel, majd nyissuk ki a formát és helyezzük rácsra a kész karamellel töltött darázsfészkünket.
A csokimázhoz keverjük össze a kakaóport a cukorral és olajjal, majd kézi habverő segítségével annyi forró vizet adjunk hozzá, hogy egy folyós állagú, sűrű öntetet kapjunk. A kész csokimázzal vonjuk be a rácson várakozó darázsfészkeket. Hagyjuk őket a rácson száradni.
Ha maradt karamell, kidíszíthetjük vele a bonbonok tetejét.
Mini őszibarack bonbon
Hozzávalók:
kekszes massza:
25 dkg darált háztartási keksz 150 Ft
12,5 dkg margarin 145 Ft
10 dkg porcukor
kevés rum aroma
meggylé
töltelék:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg vaj
kevés rum aroma
15 dkg porcukor
2 evőkanál őszibarack lekvár
színes cukormázhoz:
kb. 5dkg cukor
színes ételfesték (piros, sárga, zöld)
-----------------------------------
összesen 580 Ft
A kekszes masszához morzsoljuk össze egy nagyobb tálban a kekszet és a margarint, majd keverjük hozzá a porcukrot, a rum aromát és annyi meggylevet, hogy egy ne morzsalékos, hanem jól összeálló, könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk kisebb gömböket, majd tegyük mélyhűtőbe őket, hogy kicsit megdermedjenek (így könnyebb lesz kettévágni).
A töltelékhez keverjük ki a vajat a porcukorral, majd adjuk hozzá a kakaóport, a rum aromát és a lekvárt. Jól dolgozzuk össze.
A mini gömböket éles késsel vágjuk ketté és ragasszuk össze a töltelékkel.
A cukrot osszuk három felé egy-egy kisebb tálkába és mindegyiket színezzük be kevés, különböző színű életfestékkel. A megtöltött gömböket egyenként nyomkodjuk bele a különböző színű cukrokba és tegyük tálcára.
Hozzávalók:
kekszes masszához:
25 dkg darált háztartási keksz 150 Ft
12,5 dkg margarin 145 Ft
10 dkg porcukor
kevés folyadék (nálam most tej)
karamellhez:
5 dkg cukor 14 Ft
kevés margarin
csokimázhoz:
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
forró víz
----------------------------------
összesen kb. 400 Ft
A kekszes masszához morzsoljuk össze egy nagyobb tálban a darált kekszet, a margarint és a porcukrot, majd annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy ne morzsalékos, hanem jól összeálló, könnyen formázható tésztát kapjunk.
A karamellhez szórjuk kisebb lábosba a cukrot és karamellizáljuk alacsony lángon (néha rázogassuk meg), majd adjuk hozzá a margarint (nem volt itthon tejszínem, így most csak margarint olvasztottam fel a cukorban és egy nagyon jó állagú, nem nagyon folyós, de nem is túl szilárd karamellt kaptam).
A kekszes masszát 2-3-ad részig nyomkodjuk bele a kisebbik darázsfészek formába (a 100-as boltban kaptam 349 Ft-ért két darab - egy kisebb és egy nagyobb - formát), majd fakanál nyelének a végével fúrjunk lyukat a massza közepébe és töltsük bele a folyós karamellt (gyorsan kell dolgozni, mert a karamell hamar megdermed). A megtöltött kekszes massza alját zárjuk le a forma aljáig kekszes résszel, majd nyissuk ki a formát és helyezzük rácsra a kész karamellel töltött darázsfészkünket.
A csokimázhoz keverjük össze a kakaóport a cukorral és olajjal, majd kézi habverő segítségével annyi forró vizet adjunk hozzá, hogy egy folyós állagú, sűrű öntetet kapjunk. A kész csokimázzal vonjuk be a rácson várakozó darázsfészkeket. Hagyjuk őket a rácson száradni.
Ha maradt karamell, kidíszíthetjük vele a bonbonok tetejét.
Mini őszibarack bonbon
Hozzávalók:
kekszes massza:
25 dkg darált háztartási keksz 150 Ft
12,5 dkg margarin 145 Ft
10 dkg porcukor
kevés rum aroma
meggylé
töltelék:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg vaj
kevés rum aroma
15 dkg porcukor
2 evőkanál őszibarack lekvár
színes cukormázhoz:
kb. 5dkg cukor
színes ételfesték (piros, sárga, zöld)
-----------------------------------
összesen 580 Ft
A kekszes masszához morzsoljuk össze egy nagyobb tálban a kekszet és a margarint, majd keverjük hozzá a porcukrot, a rum aromát és annyi meggylevet, hogy egy ne morzsalékos, hanem jól összeálló, könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk kisebb gömböket, majd tegyük mélyhűtőbe őket, hogy kicsit megdermedjenek (így könnyebb lesz kettévágni).
A töltelékhez keverjük ki a vajat a porcukorral, majd adjuk hozzá a kakaóport, a rum aromát és a lekvárt. Jól dolgozzuk össze.
A mini gömböket éles késsel vágjuk ketté és ragasszuk össze a töltelékkel.
A cukrot osszuk három felé egy-egy kisebb tálkába és mindegyiket színezzük be kevés, különböző színű életfestékkel. A megtöltött gömböket egyenként nyomkodjuk bele a különböző színű cukrokba és tegyük tálcára.
Imádom mindkettőt!!! De sajnos nagyon régen ettem már... Gyerekkorom kedvencei. :)
VálaszTörlésJól néznek ki nálad!
Holnapra felrakom a receptek leírását is, így, ha van kedved, nosztalgiázhatsz kicsit az elkészítésük közben..
TörlésA darázsfészek formát tegnap vettem 349 Ft-ért a 100-as boltban (egy kisebb és egy nagyobb forma volt benne).
Köszönöm a kommentet!
Milyen régen ettem én is... pedig mennyre szerettem :)
VálaszTörlésHa a szerelem nem múlt el teljesen, készítsd el hétvégén, nem nagy ügy...
TörlésKöszönöm a kommentet!
Ne haragudj, de ezeket az őszibarackokat nagyon elszúrtad...Hogy néznek ki???
VálaszTörlésAbszolút nem a cukrot kell beszínezni....
hanem vagy aromával vagy ételfestékkel kell megfesteni a barackot, hagyni száradni majd tojásfehérjébe mártva cukorban meghempergetni!!!!
Sokkal jobban fog kinézni!!!!
Every weeκend i uѕed to go to see this web page,
VálaszTörlésfor the reason that і wіsh foг enјoyment,
since this this website conations genuinely nice funny material too.
Нere is my web site - visit the up coming document
Post writing іs alѕo a excitement, if you know аfterwaгԁ you can wгite οtherwiѕe it is cоmpliсateԁ
VálaszTörlésto ωrite.
Here is my web blog - V2 Cigs
Woω, amаzing wеblоg format!
VálaszTörlésHow lengthy haѵe you еver been
running a blog for? уou made running a blog loοk еaѕy.
The full look of уour ѕite is excellent, let alone the сοntent material!
My web blog - v2 cigs review
Ѕpot on with this write-up, I actually belieѵе thіѕ
VálaszTörléswebѕіte nеeds much more attention. Ι'll probably be back again to read through more, thanks for the information!
my blog post - home
What's up, its nice paragraph regarding media print, we all be familiar with media is a fantastic source of facts.
VálaszTörlésLook into my web-site Read More Listed here
What's up it's me, I am also vіsіting this ωeb sitе
VálaszTörlésԁаily, thіs web sіtе
is in fact ρlеasant and the ѵiѕіtоrѕ are actually sharing good thoughts.
My blog - Relevant Web page
Hi there to every bodу, it's my first pay a visit of this web site; this webpage includes awesome and truly fine data in support of visitors.
VálaszTörlésmy webpage - Ipl Hair removal
Whаt's up to all, as I am in fact eager of reading this weblog's pοst tо
VálaszTörlésbe upԁated on а regulaг basiѕ.
It conѕists оf good ѕtuff.
my weblog visit the up coming internet site
Ηi it's me, I am also visiting this web site on a regular basis, this web page is really pleasant and the viewers are in fact sharing pleasant thoughts.
VálaszTörlésHere is my homepage: v2 cigs