Egy ügyes háziasszony kevés pénzből gazdálkodva is tud finom és válozatos ételeket készíteni, mellyel mosolyt varázsolhat gyermekei és férje arcára.
2012. március 5., hétfő
TAVASZ - 4. hét - PÉNTEK - Tejfölös-tárkonyos zöldbab héjában sült burgonyával
Tejfölös-tárkonyos zöldbab héjában sült burgonyával
Benéztem a hűtőmbe, hogy az esti vacsorához ötletet merítsek és találtam egy üveg mamám által eltett zöldbabot. A szokásos zöldbabfőzeléknél valami izgalmasabbra vágytam, ezért keresgélni kezdtem a neten zöldbabos ételeket és a mindmegette.hu oladlon talátam is egy könnyen elkészíthető receptet, ez következik most:
Hozzávalók:
1 üveg zöldbab 205 Ft
1 nagyobb hagyma 25 Ft
3 gerezd fokhagyma
2 db paprika 138 Ft
1 db paradicsom
pirospaprika
15 dkg füstölt kolbász (mamámtól kaptam, finom házi)
1 evőkanál tárkony
1 nagy pohár tejföl 179 Ft
só
olaj
esetleg 1 db hegyes erőspaprika
1 kg kisebb burgonya 105 Ft
---------------------------------
összesen kb. 700 Ft + a kolbász
A hagymát tisztítás után vékony karikákra szelem és kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáadom az aprított fokhagymát is. Közben a paprikát, paradicsomot megmosom és kisebb kockákra vágom, a zöldbabról pedig leöntöm a levét. A megpárolódott hagymát lehúzom a tűzről és elkeverem benne a pirospaprikát, visszateszem a tűzre és hozzáadom a zöldbabot, paprikát, paradicsomot, sót. Jól összekeverem, aláöntök másfél dl vizet és a zöldségeket puhára főzöm.
A burgonyákat alufóliával bélelt sütőrácsra teszem és 200 fokos sütőben puhulásig sütöm (az én sütőmben 1 óra kellett hozzá)
Egy evőkanál lisztet kézi habverővel csomómentesre keverek kevés vízzel, majd beleöntöm a tejfölt és a tárkonyt.
A kolbászt karikára vágom és hozzáadom a megpuhult zöldségekhez. 3-4 percig főzöm, majd az egészre ráöntöm a tejfölös-tárkonyos habarást. Besűrítem.
A megpuhult burgonyák héját lehúzom, félbevágom, megsózom és rászedem a tejfölöf-tárkonyos zöldbabot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése