2012. március 30., péntek

1 hét - hétszer 1 kekszes finomság - PÉNTEK - Tejfölös kekszes süti


Először készítettem el ezt az édességet és leginkább kisfiamnál aratott hatalmas sikert (nem tudom, hogy a díszítésnek használt gumicukor volt-e az oka vagy tényleg a sütemény finom íze, de tény, hogy a délelőtt elkészült tepsi sütemény 2/3-ad részét ő fogyasztotta el, az "Anya, a teteje tök finom" megjegyzést hozzáfűzve...) Az ínyencek tejföl helyett mascarpone felhasználásával tehetik izgalmasabbá ezt a tejföllel is remek sütit.
Hozzávalók:

2 zacskó négyzet alakú háztartási keksz 318 Ft
2 nagy pohár tejföl 378 Ft
15 dkg porcukor 51 Ft
1 evőkanál vanília aroma
50 gramm étcsokoládé 199 Ft
1 zacskó zselatin

díszítésnek gyümölcs formájú gumicukor 209 Ft
-------------------------------
összesen 1200 Ft

A tejfölt keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a reszelt csokival. A zselatint öntsük kisebb lábosba, keverjük csomómentesre 4 evőkanál vízzel és alacsony lángon melegítsük fel (forralni nem szabad!). A tejfölös krémből vegyünk el 4-5 evőkanálnyit és keverjük bele a zselatinba, majd az egészet öntsük hozzá a többi tejfölös krémhez. Jól keverjük össze.

Négyszögletes tálat vagy tepsit béleljünk ki egy sor keksszel. Öntsük rá a tejfölös-zselatinos krém 1/3-ad részét. Fedjük be megint egy sor keksszel, majd jöhet rá a tejfölös-zselatinos krém másik harmada. Végül megint egy sor keksz következik és zárásul a megmaradt krém. A sütemény tetejét díszítsük ki a gumicukorral és az egészet tegyük fél napra hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon, illetve a krém összeálljon.

Kisebb kockákra szeletelve tálaljuk.

TIPP: a tejfölös krémbe reszelhetünk citrom vagy narancshéjat, illetve a sütemény tetejét gumicukor helyett bőven szórt kakaóporral is díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése