2012. március 19., hétfő

TAVASZ - 6. hét - CSÜTÖRTÖK - Brokkolis-sonkás spagetti


Valami gyorsan elkészíthető receptet kerestem a mai napra, mert hétköznap lévén nem volt sok időm. Mi más juthatott volna eszembe, mint valamelyik tésztás ételünk...így esett a választás a gyerekek által favorizált brokkolis-sonkás spagettire, amelynek ízét Besamell mártással tettem gazdagabbá.
Hozzávalók:

1 fej brokkoli 190 Ft
10 dkg sonka (nálam most Sümegi sonka) 140 Ft
1 csomag spagetti tészta 279 Ft
a Besamell mártáshoz kb. 5 dkg vaj, 5 dkg liszt és 5 dl tej

--------------------------------
összesen 740 Ft

A brokkoli kemény részét vágjuk ki és bontsuk rózsáira. Egy nagyobb fazék sós vízben fözzük puhára (ne főzzük szét, belül ropogós maradjon). Ha kész, szűrjük le. A megmaradt főzővízben főzzük ki a tésztát is, majd azt is szűrjük le.

Egy másik lábosban hevítsük fel a vajat, majd kézi habverő segítségével, gyors mozdulatokkal keverjünk el benne annyi lisztet, hogy csomós állagú legyen. Pirítsuk 1 percig és öntsük fel a tejjel. Gyors mozdulatokkal keverjük csomómentesre, sózzuk meg és sűrítsük be. Ha a mártást túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá tejet.

Borítsuk a mártásba a kifőtt brokkolit és keverjük bele a csíkokra vágott sonkát is.

A kifőtt tésztát keverjük el a brokkolis mártásban és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése