2012. április 2., hétfő

TAVASZ - 7. hét - HÉTFŐ - Grízes tészta maradék meggyzselével

A meggyrózsánál írtam, hogy megmaradt némi meggyzselé, amit vétek lett volna nem felhasználni, ezért a mai napra ehhez választottam ételt, mégpedig az egyszerű és gyermekeim által is nagyon kedvelt grízes tésztát.
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):

1 zacskó széles metélt tészta


kevés olaj
egy nagy bögre gríz
pici só

meggyzselé
porcukor

A tésztát sós vízben főzzük puhára.

Közben közepes lábosban melegítsük fel az olajat és állandó kevergetés mellett pirítsuk meg rajta kb. 7-8 perc alatt a grízt. Közben pici sóval ízesítsük.

A megfőtt tésztát szűrjük le és még forrón keverjük bele a megpirított grízbe, majd fedővel fedjük le 10-15 percre, így a kemény grízdarabok meg tudnak puhulni.

A kész grízes tésztát a meggyzselével leöntve és porcukorral megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése