A meggyrózsánál írtam, hogy megmaradt némi meggyzselé, amit vétek lett volna nem felhasználni, ezért a mai napra ehhez választottam ételt, mégpedig az egyszerű és gyermekeim által is nagyon kedvelt grízes tésztát.
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):
1 zacskó széles metélt tészta
só
kevés olaj
egy nagy bögre gríz
pici só
meggyzselé
porcukor
A tésztát sós vízben főzzük puhára.
Közben közepes lábosban melegítsük fel az olajat és állandó kevergetés mellett pirítsuk meg rajta kb. 7-8 perc alatt a grízt. Közben pici sóval ízesítsük.
A megfőtt tésztát szűrjük le és még forrón keverjük bele a megpirított grízbe, majd fedővel fedjük le 10-15 percre, így a kemény grízdarabok meg tudnak puhulni.
A kész grízes tésztát a meggyzselével leöntve és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése