2012. április 26., csütörtök

TAVASZ - 9. hét - CSÜTÖRTÖK - Sonkás-tormás palacsinta tekercsek


A történet onnan kezdődik, hogy húsvétról maradt tormakrémem, ami (ha nem használom fel valamihez) jövő húsvétig ott árválkodik a hűtőben. A történet ott folytatódik, hogy a mai napra palacsintát ígértem a gyerekeknek, tehát adva volt az alap ötlet vagyis a palacsinta. Valahonnan az emlékeim legmélyéről előkerült egy palacsinta tekercs recept, amit az interneten láttam valamikor, tehát eldöntötté vált, hogy sós palacsinta is kerülni fog az asztalra. És így el is értünk a történet végére vagyis megszületett a sonkás-tormás palacsinta tekercs!

Hozzávalók:

a palacsinta tésztához:
30 dkg liszt 50 Ft
3 tojás 150 Ft
3 dl tej 47 Ft
4,5 dl szódavíz
csipet só
kevés olaj

töltelékhez:
1 fej jégsaláta 249 Ft
10 dkg csülöksonka 138 Ft
egy kis pohár tejföl 85 Ft
ízlés szerinti tormakrém (nálam 2 evőknaál)
------------------------------
összesen 720 Ft

A palacsinta tésztát a Bounty palacsintánál leírt módon készítsük el.

A tejfölt keverjük össze a tormakrémmel és kevés sóval.

A kihűlt palacsintára kenjünk egy evőknaál tejfölös-tormás krémet, erre fektessünk rá egy megmosott levél jégsalátát, majd erre kerüljön egy szelet sonkát. Tekerjük fel és a kész palacsinta tekercset vágjuk kb. 4  kisebb darabba.

Könnyű vacsorának vagy vendégváró falatkáknak is kiváló fogás.

TIPP: az ínyencek finom húsvéti sonkával és juhtúróval is megtölthetik, feltekerhetik a palacsintákat, de el tudom képzelni olaszosan is az ételt vagyis paradicsomszósszal, finom parmezán sajttal és sonkával feltekerve is...

4 megjegyzés:

  1. Ez mennyire jó dolog! Még ránézni is :-)))

    Jelzem, a tormakrém nálunk is hasonló sorsra van kárhoztatva, mint nálatok: jövő húsvétig a hűtő aljában :-DD

    VálaszTörlés
  2. Micsoda színkavalkád! Fantasztikusan gusztának néz ki! :-) Szuper ötlet!

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem a sós töltelékeket a palacsintában, nagyon tavaszias!

    VálaszTörlés