A történet onnan kezdődik, hogy húsvétról maradt tormakrémem, ami (ha nem használom fel valamihez) jövő húsvétig ott árválkodik a hűtőben. A történet ott folytatódik, hogy a mai napra palacsintát ígértem a gyerekeknek, tehát adva volt az alap ötlet vagyis a palacsinta. Valahonnan az emlékeim legmélyéről előkerült egy palacsinta tekercs recept, amit az interneten láttam valamikor, tehát eldöntötté vált, hogy sós palacsinta is kerülni fog az asztalra. És így el is értünk a történet végére vagyis megszületett a sonkás-tormás palacsinta tekercs!
Hozzávalók:
a palacsinta tésztához:
30 dkg liszt 50 Ft
3 tojás 150 Ft
3 dl tej 47 Ft
4,5 dl szódavíz
csipet só
kevés olaj
töltelékhez:
1 fej jégsaláta 249 Ft
10 dkg csülöksonka 138 Ft
egy kis pohár tejföl 85 Ft
ízlés szerinti tormakrém (nálam 2 evőknaál)
só
------------------------------
összesen 720 Ft
A palacsinta tésztát a Bounty palacsintánál leírt módon készítsük el.
A tejfölt keverjük össze a tormakrémmel és kevés sóval.
A kihűlt palacsintára kenjünk egy evőknaál tejfölös-tormás krémet, erre fektessünk rá egy megmosott levél jégsalátát, majd erre kerüljön egy szelet sonkát. Tekerjük fel és a kész palacsinta tekercset vágjuk kb. 4 kisebb darabba.
Könnyű vacsorának vagy vendégváró falatkáknak is kiváló fogás.
TIPP: az ínyencek finom húsvéti sonkával és juhtúróval is megtölthetik, feltekerhetik a palacsintákat, de el tudom képzelni olaszosan is az ételt vagyis paradicsomszósszal, finom parmezán sajttal és sonkával feltekerve is...
Ez mennyire jó dolog! Még ránézni is :-)))
VálaszTörlésJelzem, a tormakrém nálunk is hasonló sorsra van kárhoztatva, mint nálatok: jövő húsvétig a hűtő aljában :-DD
Szegény...)))
TörlésMicsoda színkavalkád! Fantasztikusan gusztának néz ki! :-) Szuper ötlet!
VálaszTörlésÉn is szeretem a sós töltelékeket a palacsintában, nagyon tavaszias!
VálaszTörlés