2012. április 23., hétfő

TAVASZ - 9. hét - HÉTFŐ - Túrógombóc narancszselével


Az ötlet Citromhabtól származik, aki a Fantás sütit készítette el tészta nélkül vagyis a gyermekeink ízlését maximálisan kiszolgáló narancszselét főzte meg, amit egy réteg vaníliás pudingra helyezett. Zseniális ötlet! Viszont így kimaradt az ízletes túróréteg, amit viszont szeretnek a gyermekeim, így elkezdtem gondolkozni azon, hogy a túrót hogyan csempésszem bele ebbe a történetbe. Elmélkedésem eredménye lett ez a narancszselés túrógombóc, ami nem okozott csalódást:)

Hozzávalók:

mindenki kapja elő jól bevált túrógombóc receptjét, ha valakinek nincs ilyen, akkor az itt található, általam leírt módon készítse el (keverhetünk a masszába reszelt narancs és citromhéjat is!)

narancszseléhez:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor 210 Ft
7,5 dl Fanta (vagy egyéb szénsavas narancs ízű üdítő) 198 Ft
2 evőkanál cukor

A kifőtt túrógombócokat tegyük tálcára és öntsük nyakon a következőképpen elkészített narancszselével: a pudingport keverjük csomómentesre 16 evőkanál üdítővel, majd öntsük hozzá a többit is. Tegyük bele a cukrot és alacsony lángon sűrítsük be állandó kevergetés mellett. Hagyjuk megdermedni.

A kész ételt lehűtve tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Hát ezt remekül összehoztad!!! A tejfelbe szoktam keverni rch-t (reszelt citromhéjat) és lét facsarni bele, nagyon kevés porcukrot- ezzel öntöm nyakon a túrógombócokat. Üdítő, harmonikus az íze. Ezt is ilyennek képzelem! :)

    VálaszTörlés
  2. Micsoda kombináció!! :-) A Fanta szeletet is imádjuk, így mentettem is a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez szuper találmány. Kellett nekem idejönni megint "éhenkórászan"... :P

    VálaszTörlés