2012. április 19., csütörtök

TAVASZ - 8. hét - CSÜTÖRTÖK - Zöldborsós tarhonya


Ez most egy valóban nagyon gyors és olcsó étel, a sietős hétköznapokra ajánlom, gondolom mindenkinek van ilyen, amikor csak az "éhség biztos" és az, hogy valami meleg ételre vágyunk a szendvics helyett. Bármilyen savanyúsággal (cékla, uborka, csalamádé) vagy fejes salátával fogyaszthatjuk. Nem sietős hétköznapokon például pörkölt mellé, köretnek tudom elképzelni.
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):

1 zacskó tarhonya 165 Ft
1 kis fej vöröshagyma 10 Ft
20 dkg fagyasztott zöldborsó 83 Ft
1 csokor petrezselyemzöld 65 Ft
olaj
---------------------------------
összesen 330 Ft

A hagymát tisztítás után vágjuk apróra és kevés olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a tarhonyát, pirítsuk 4-5 percig, majd öntsük fel a tarhonya mennyiségének kétszeresen megfelelő vízzel. Keverjük bele a fagyos zöldborsót, sózzuk meg és fedő alatt főzzük puhára alacsony lángon. Az utolsó pillanatban keverjük hozzá az aprított petrezselyemzöldet is.

A kész ételt bármilyen savanyúsággal fogyaszthatjuk, mi céklát ettünk hozzá.


A recept Neától származik, aki lépésről-lépésre fotókkal illusztrálva mutatja be ennek a finom édességnek az elkészítését. Ugyanúgy készítettem el az almarózsákat, mint ő, csak én kevés őrölt gyömbért is használtam a fűszerezéshez, illetve a leveles tészta másik felét körtével töltöttem meg.

1 megjegyzés: