2012. április 27., péntek

TAVASZ - 9. hét - PÉNTEK - Baconbe tekert gomba fokhagymamártással


...és párolt zöldségekkel. Ez egy valóban nagyon könnyű étel, diéta alatt is nyugodtan fogyasztható (talán a bacon szalonna az egyetlen összetevője, amiben több kalória van) és emellett nagy a vitamin tartalma is. Elkészítésének nehézségi foka a minimum szintet üti és további nagy előnye, hogy a köret és a főétel együtt sül a sütőben:)

Hozzávalók:

10 db gomba 315 Ft
10 szelet bacon szalonna 299 Ft
só, bors
olaj
2 sárgarépa 80 Ft
1 cukkini 131 Ft
másfél fej fokhagyma 118 Ft
-----------------------------
összesen 945 Ft

A gombákat tisztítás után sózzuk és borsozzuk meg, majd tekerjük bele egy szelet bacon szalonnába.

A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk vékony karikára. A cukkinit mossuk meg és szintén szeleteljük fel vékonyan.

Nagyobb hőálló tálat kenjünk ki olajjal és tegyük az egyik oldalára a gombákat, a másik oldalára pedig az enyhén megsózott és megborsozott zöldségkarikákat. Az egészet toljuk előmelegített sütőbe és 200 fokon süssük puhára.

Közben a fokhagymát hámozzuk meg és tegyük fel annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Közben sózzuk meg. Főzzük kb. 10 percig (amíg a fokhagyma gerezdek megpuhulnak), majd öntsük turmixgép poharába és pürésítsük össze.

A megsült gombákat a megpuhult zöldségekkel és a fokhagymaszósszal leöntve tálaljuk.

2 megjegyzés: