2012. április 20., péntek

TAVASZ - 8. hét - PÉNTEK - Amreikai Hot Dog


Megint csak egy gyors vacsora elkészítésére volt idő, így esett a választásom erre a nálunk nagyon kedvelt hot dogra, melyben uborka karikák és pirított hagyma van, valamit reszelt sajt, ketchup és mustár. Mindez megkoronázva a roppanós virslivel és az egész egy kicsit megpirított vágott zsömlében tálalva...
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):

10 db virsli (nem kaptam roppanósat, ezért most füstölt pulykavirslit vettem) 499 Ft
10 db vágott zsömle (nem kedvencünk a csomagolva kapható hot dog kifli) 170 Ft
ketchup, mustár
1 nagyobb fej vöröshagyma 10 Ft
kevés liszt
olaj
10 dkg reszelt sajt (Trappista) 135 Ft
ecetes uborka (mamámtól kaptam, szerintem a világ legfinomabb uborkáját ő készíti:))
-------------------------------------
összesen 815 Ft

Főzzük meg a virslit. Közben a hagymát tisztítás után vágjuk vékony karikákra, forgassuk meg kevés lisztben és egy serpenyőben, kevés olajon süssük ropogósra. A szépen megpirult hagymákat szűrőkanállal szedjük ki., az olajat hagyjuk benne a serpenyőben.

A zsömléket majdnem vágjuk félbe (ne teljesen) és a hagyma sütése után maradt olajon, vágott felükkel lefelé pirítsuk meg.

A megpirult zsömlére nyomjunk ketchupot, mustárt, fedjük be egy sor karikára vágott uborkával, erre tegyük rá a megfőtt virslit, szórjuk meg a pirított hagymával és a reszelt sajttal. Azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése