Egy könnyű vacsorának vagy grilezett ételek mellé köretnek is kiváló fogás:)
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):
5 darab szép nagy burgonya 180 Ft
1 nagy pohár tejföl 225 Ft
só, őrölt bors
ízlés szerinti snidling
20 dkg szeletelt bacon szalonna 559 Ft
alufólia a csomagoláshoz
-------------------------
összesen 970 Ft
A burgonyákat egyenként csomagoljuk be egy - egy alufólia darabba és 200 fokos sütőben süssük puhulásig (kb. 1 óra alatt megpuhulnak, de a sütési idő a burgonyák méretétől függ).
A bacon szeleteket kevés olajon süssük pirosra, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
A tejfölt öntsük egy tálba és keverjük hozzá a bacon sütése után maradt zsíradékot. Kóstoljuk meg és ha szükséges, ízesítsük még sóval, valamint kevés borssal és a finomra vágott snidlinggel.
A megsült burgonyákat vegyük ki a sütőből, hűtsük langyosra, majd csomagoljuk ki őket az alufóliából, héjukat hámozzuk le és vágjuk négyfelé.
Az így előkészített burgikat a snidlinges tejföllel bőven meglocsolva és a sült bacon szalonna kockákkal megszórva tálaljuk.
TIPP: a tejfölbe keverhetünk juhtúrót is (ilyenkor még inkább óvatosan bánjunk a sóval, mert a bacon szalcsi mellett a juhtúró is sós)
Csak egy dolgot nem szeretek benne- a hosszú sütési folyamatot!
VálaszTörlésEgyetértek (elég a gázszámlára gondolni és kiráz a hideg...). Kislány koromban parázsban sütöttük meg:)
TörlésDe régen sütöttünk parázson, a gyerekeim kisebbek voltak, még élvezhettük, már maga a sütése és kikapirgálása a parázsból, az üszökből- élmény volt!!!
VálaszTörlésÚgyúgy! Én milyen jókat lehetett bolondozni, játszani, beszélgetni a tűz körül, amíg a parázsban puhult a krumpli...Te jó ég, hogy rohan az idő, így öregszünk?
Törlés...hogy már nosztalgiázunk?
Törlés