Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):
Az eredeti recept:
5 db tojás 250 Ft 50 dkg liszt
kevés víz vagy tej (elhagyható,
a mennyiség növelése miatt kerül bele) fél ek só
liszt bors
2 gerezd zúzott fokhagyma 2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott snidling 2,5 dl tej
kevés őrölt bors 1,25 dl víz
15 dkg füstölt szalonna 135 Ft 20 dkg füstölt szalonna
5 db tojás 250 Ft 0,5 dl olaj
1 dl tej 17 Ft 4 db tojás
só 1 dl tej
1-2 evőkanál finomra vágott snidling petrezselymzöld
1 csomó hónapos retek 169 Ft
------------------------------------
összesen kb. 1000 Ft
Egy nagyobb fazékban tegyünk fel vizet forrni egy evőkanál sóval.
A nokedlihez a tojásokat egy nagyobb tálban keverjük habosra. Adjunk hozzá kevés vizet vagy tejet, a zúzott fokhagymát, a borsot és a snidlinget, majd annyi liszttel keverjük el, hogy egy jól szaggatható tésztát kapjunk. A masszát szaggassuk bele a forrásban lévő vízbe és újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd szűrjük le.
A tojásos öntethez verjük fel habosra a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, ízesítsük kevés sóval (mert a szalonna is sós) és az aprított snidlinggel. A retket mossuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
A szalonnát kockázzuk fel és egy nagyobb lábosban süssük zsírjára (ropogósra). Borítsuk hozzá a kifőtt nokedlit, pirítsuk 2-3 percig, keverjük bele a kockára vágott retket, majd öntsük bele a tojásos öntetet. Jól keverjük össze és 1 perc után zárjuk el alatta a gázt. Így a tojásos öntet krémes állagú marad, nem szárad ki.
Friss salátával vagy uborka salátával kínáljuk.
Imádom a tojásos nokedlit :) salátával.
VálaszTörlésLehet a héten beiktatom.
Évi
Egyszer én is kipróbáltam Stahl szerint ízesíteni és valahogy nem jött be nekünk. A fokhagymát mi petrezselyemmel egészítettük ki, amit frissen tettünk rá, és hmm... valahogy hiányoltuk a tojásos nokedli ízt :). A képen nagyon guszta!
VálaszTörlésHa nincs otthon snidlingem, akkor én is petrezselymet teszek bele, illetve most a szezonja miatt kacérkodom a medvehagymás változat elkészítésével is...
TörlésMost készülök megírni és posztolni a medvehagymás nokedlit :) Nagyon finom!!!
VálaszTörlésElőny ott!:) Szeretném megkóstólni, lécci, lécci...
Törlés