2012. április 16., hétfő

Sajtos rúd medvehagymával


A recept Chef Vikitől származik (aki szeret élvezetes beszámolókat olvasni, klikkeljen az oldalra és olvassa el Viki első találkozását a sajtos rúddal:)...),  nagy családi kedvenc lett nálunk, egyszerűen imádjuk! Belül puha, sajtos, kívül ropogós és nagy előnye, hogy könnyen elkészíthető! Most apróra vágott medvehagymával is ízesítettem.

Hozzávalók:

20 dkg sertés zsír 198 Ft
40 dkg liszt 66 Ft
1 csapott evőkanál só
10 dkg reszelt sajt (Trappista) 159 Ft
1 kis pohár tejföl 79 Ft
5-6 levél apróra vágott medvehagyma

kenéshez 1 tojás 50 Ft

szóráshoz 10 dkg sajt (Trappista) 159 Ft
-----------------------------------------
összesen kb. 740 Ft

A sót és a lisztet keverjük össze, majd morzsoljuk el a zsírral. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, valamint a medvehagymát és az egészet jól gyúrjuk össze a tejföllel. Borítsuk a tésztát lisztezett felületre és azon is gyúrjuk át alaposan.

A kész tésztát csomagoljuk fóliába és legalább 3-4 órára tegyük hűtőbe (ha egy éjszakát pihen, az sem baj).

Nyújtsuk ki lisztezett felületen fél cm vastagságú téglalappá, kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg bőven reszelt sajttal és derelye vágó segítségével csíkozzuk fel ujjnyi vastagságú rudakra, amiket tetszésünk szerint további darabokra vághatunk (képzeletünkre és ízlésünkre van bízva, hogy 5-10 centis vagy hosszabb rudakat készítünk).

Nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral és a rudakat tegyük egymás mellé (szorosan is lehet). 200 fokos sütőben süssük őket szép pirosra.

Langyosan vagy hidegen fogyasztva is kitűnő eledel:)

8 megjegyzés:

  1. :-DDD Tényleg így volt!!!

    A medvehagymás turbózás pedig zseniális ötlet!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomnak és puhának néz ki - és biztosan az is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kóstolásra javaslom az állítás igazolása végett:)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Van, mert újabb adagot sütöttem:) Nagylány Erdélybe indult és ezt vitte a hosszú útra!

      Törlés
  4. Mindkettő zseniális, a sajtos rúd és a medvehagyma ötlete! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sajtos rúd nevében köszönet Chef Vikinek, a medvehagymára vonatkozó dícséretet pedig én köszönöm:)

      Törlés