Meglátni és megszeretni! Na ez így azért nem igaz! Hiszen sajtos bagettet láttam már és darabját 80 Ft-ért vettem szinte minden nap a gyerekek tízóraijához! EDDIG! Most viszont van egy szuper receptem hozzá, köszönet érte Aledának, amit elég volt egyszer kipróbálni, hogy beleszeressek! A végeredmény nagyon finom lett! Megkockáztatom: finomabb, mint amit eddig vettem! Azóta is sorban készülnek kiskonyhámban a finom házi sajtos bagettek...:)
Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 dl tej
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál olvasztott vaj
(2 evőkanál burgonyapehely- nálam kimaradt, helyettesíthető főtt, áttört burgonyával)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
3 dkg élesztő
40 dkg trappista sajt
Az élesztőt morzsoljuk bele egy kisebb tálkába, öntsük rá a cukorral ízesített langyos tejet, majd lefedve futtassuk fel.
A lisztet szitáljuk tálba, szórjuk rá a sót és a burgonyapelyhet, majd adjuk hozzá a felfutott élesztőt és a tejfölt. Jó alaposan gyúrjuk meg, majd dolgozzuk bele a vajat is. Ha kész, tiszta konyharuhával takarjuk le és meleg helyen kelesszük a duplájára.
A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre és vágjuk kb. 12 darabba. Minden darabot nyújtsunk téglalap formára, szórjuk meg reszelt sajttal és tekerjük fel. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük át vizes ecsettel, szórjuk rá a maradék sajtot és 20 perc pihentetés után, 180 fokon süssük szép pirosra őket (sütési idő kb. 25 perc).
Ez szuper jó, hogy bele van csavarva a sajt! A lányom imádni fogja.Vittem is:-)
VálaszTörlésBizony szuper! Mindenki imádni fogja:)
TörlésNagyon jól néz ki! Kár, h keleszteni kell, az nekem nem megy :)
VálaszTörlésNe viccelj már! Megkel az magától, nem kell vele semmit csinálni:) Ne add fel! Tudom miről beszélek. Én az egyszerű borsófőzeléket nem tudtam sokáig rendesen elkészíteni, pedig férjem kedvence. Aztán tizenkilencegyérre sikerült...:)
TörlésDe jó, hogy ízlik nektek is:) Gyakran sütőm én is, nem kerül annyiba mint a híres üzletben:)
VálaszTörlésNagyon ízlik! Köszönöm még egyszer a receptet:)
TörlésElvinném egy próbakörre - köszönöm
VálaszTörlésRendben. Szerintem a próbakör után nem fogod visszahozni:)
TörlésMuszáj lesz kipróbálnom! VAlami mennyeien néz ki :)
VálaszTörlésBíztatlak a kipróbálásra:)
TörlésNagyon-nagyon guszta, viszem én is a receptet! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik:)
Törlés