2013. február 15., péntek

"Öcsigolyó" formában sütve, párolt lilakáposztával


 Az öcsigolyó puliszka köntösben nagyon ízlett mindenkinek, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a puliszkát a gyerekek nem nagyon szeretik. Ők inkább a húsgolyót fogyasztották, a párom és én viszont örömmel ettük meg az ő puliszka adagjukat is. Most csak az "Öcsigolyó" készült el, igaz nem golyó, hanem őzgerinc formában sütve. Mellé párolt lilakáposzta és főtt rizs volt.

A receptet itt találjátok, semmit nem változtattam rajta. A húst begyúrtam és bacon szalonnával bélelt, magas falú formába (például őzgerinc formába) egyengettem, majd forró sütőben megsütöttem. Ha nagyobb formát használtok, 1 kg húsból készítsétek el az ételt.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jók a színek! az ízek is biztosan - innen sajnos nem érzem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ízre, állagra, kinézetre is tuti étel:)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik ,viszem is a receptet:))
    Köszi:))

    VálaszTörlés
  3. Új dolog nekem, de nagyon tetszik. Elvittem én is:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden új dolgot legalább egyszer ki kell próbálni! AZtán ha bevált, akkor többször is. Remélem az utóbbi fog teljesülni ezzel a recepttel:)

      Törlés
  4. Öcccsém!!!-ez mindig jöhet, a párolt lilakáposztát meg bolondulásig imádom....:))) Lehetne "Öcsirúd", vagy "Öcsigerinc".....:-DDD

    VálaszTörlés