Hozzávalók:
1 csomag 6 lapos réteslap 179 Ft
60 dkg alma 161 Ft
8 evőkanál bármilyen müzli (nálunk csokis volt otthon)
3 evőkanál méz
5 dkg vaj vagy margarin 38 Ft
1 tojás 50 Ft
1 citrom leve (nálunk kimaradt)
1 kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi só
porcukor a szóráshoz
-------------------------------
összesen 450 Ft
Az almát hámozzuk meg és reszeljük le, majd keverjük össze a mézzel, citromlével, a habosra felvert tojással, a fahéjjal, sóval és a müzlivel. Legalább másfél-két órát hagyjuk pihenni. Ennyi idő alatt a müzli magába szívja az összes nedvességet és felpuhul.
Száraz munkalapra terítsünk ki 1 réteslapot, tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, majd terítsünk rá még egy réteslapot, aminek tetejét szintén kenjünk meg olvasztott vajjal, végül erre kerüljön még egy réteslap vajjal megkenve és a szélére egy csíkban kenjük fel a töltelék felét is, majd szorosan csavarjuk fel.
A maradék 3 réteslapot hasonló módon készítsük el.
Mindkét rétesrudat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket kenjük meg a maradék olvasztott vajjal és előmelegített sütőben süssük szép aranyszínűre. Hűtsük langyosra, majd szeleteljük fel és porcukorral meghintve tálaljuk.
TIPP: a töltelékbe lehet keverni kevés darált diót vagy mazsolát vagy mindkettőt, esetleg baracklekvárt és a forró almás rétest el tudom képzelni vanília fagyival is:)
Szuper recept! Gondolom más gyümölccsel is működik.
VálaszTörlésDe jó! Én mindig elvagyok akadva a réteslappal, mert nemnagyon lehet itt kapni:(
VálaszTörlésNagyon jó a töltelék,és jól is mutat:))
VálaszTörlés