A csirkeszárny nálunk nagyon kedvelt étel, gyakorlatilag bármilyen pácban elkészítve imádjuk, éppen ezért nagyon szeretek "átnézni" Alexa Christihez, a nemvagyokmesterszakács blog szerkesztőjéhez, mert eszméletlenül jó fűszerkeverékek és pácok vannak nála. Ők is nagy csirkeszárny-fanok, a jobb oldali sávban külön fejezetet szentelt ropogós, fűszeres csirkeszárny receptjeinek, érdemes megnézni, de előre szólok, hogy annyi tuti fűszerkeverék és szósz recept van nála, hogy egy félórácska nem lesz elég a böngészésre:)
A mai BBQ pác is tőle származik, bár kicsit át kellett variálnom, mert pár alapanyagot nem tudtam hozzá beszerezni. Viszont így is nagyon finom lett a végeredmény! Alexa eredeti BBQ szósz receptjét itt olvashatjátok.
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny 769 Ft
só
BBQ páchoz:
15 dkg sűrített paradicsom püré 278 Ft
1 evőkanál ecet
4 evőkanál víz
1 kisebb fej vöröshagyma 10 Ft
10 gerezd reszelt fokhagyma
olaj
4 evőkanál mustár
4 evőkanál cukor
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál oreganó
1 evőkanál kakukkfű
2 teáskanál só
2 teáskanál őrölt fekete bors
-----------------------------
összesen kb. 1100 Ft
A szárnyakat jól mossuk meg, a szárnyvégeket vágjuk le, tegyük félre egy későbbi leveshez. A megmaradt húst sózzuk meg és tegyük félre.
A páchoz egy kisebb lábosban hevítsük fel az olajat és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát. Tegyük bele a fokhagymát, a cukrot, a baracklekvárt, a sűrített paradicsomot, a vizet, a fűszereket és a mustárt. Legvégül kerüljön bele az ecet. Az egészet alacsony lángon főzzük 5-10 percig, majd turmixoljuk le. A kész mártást öntsük rá a húsra és jól keverjük össze.
Hőálló tálat kenjünk ki olajjal és rakosgassuk bele a húsokat. Fedjük le alufóliával és forró sütőben süssük 40 percig, majd a fóliát levéve róla annyi ideig, amíg a húsok szép piros színűre sülnek.
Köretnek főtt rizs volt hozzá.
TIPP: grillrácson megsütve még finomabb íze lesz és megkapja azt a füstös ízt, ami a BBQ pácból kimaradt.
1 evőkanál ecet
4 evőkanál víz
1 kisebb fej vöröshagyma 10 Ft
10 gerezd reszelt fokhagyma
olaj
4 evőkanál mustár
4 evőkanál cukor
2 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál oreganó
1 evőkanál kakukkfű
2 teáskanál só
2 teáskanál őrölt fekete bors
-----------------------------
összesen kb. 1100 Ft
A szárnyakat jól mossuk meg, a szárnyvégeket vágjuk le, tegyük félre egy későbbi leveshez. A megmaradt húst sózzuk meg és tegyük félre.
A páchoz egy kisebb lábosban hevítsük fel az olajat és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát. Tegyük bele a fokhagymát, a cukrot, a baracklekvárt, a sűrített paradicsomot, a vizet, a fűszereket és a mustárt. Legvégül kerüljön bele az ecet. Az egészet alacsony lángon főzzük 5-10 percig, majd turmixoljuk le. A kész mártást öntsük rá a húsra és jól keverjük össze.
Hőálló tálat kenjünk ki olajjal és rakosgassuk bele a húsokat. Fedjük le alufóliával és forró sütőben süssük 40 percig, majd a fóliát levéve róla annyi ideig, amíg a húsok szép piros színűre sülnek.
Köretnek főtt rizs volt hozzá.
TIPP: grillrácson megsütve még finomabb íze lesz és megkapja azt a füstös ízt, ami a BBQ pácból kimaradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése