Férjem egyik kedvenc étele, melyet most párolt zöldség körettel készítettem el. Még udvarlása idején kedveltük meg ezt a lepcsánka bőrbe bújt sertés szeletet, bár kedvenc helyünkön Wéber borzas néven szerepelt az étlapon. Az íze mellett valószínűleg a hozzá kapcsolódó szép emlékek miatt is lett a szívünk csücske...:)
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):
80 dkg sertés karaj (csont nélküli) 1115 Ft
4 nagyobb szem burgonya 115 Ft
kb. 20 dkg liszt 33 Ft
1 tojás 50 Ft
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
1 nagy doboz tejföl 189 Ft
1 gerezd fokhagyma
só
20 dkg sajt 365 Ft
1 brokkoli 150 Ft
2 sárgarépa 57 Ft
só
kevés méz (kihagyható)
víz
---------------------------
összesen 2100 Ft
A húst vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre és klopfoljuk ki. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg, majd lisztezzük be.
A burgonyákat hámozás után reszeljük le a reszelő legkisebb fokán, keverjük el benne a tojást, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, majd annyi lisztet, hogy egy palacsinta tésztánál sűrűbb masszát kapjunk. A belisztezett húst forgassuk bele a burgonyás masszába és forró olajon mindkét oldalát süssük pirosra (ha a massza leragad a serpenyőben, akkor keverjünk hozzá még lisztet). A kisült húsról papírtörlő segítségével itassuk le a felesleges olajat. Ha a végén marad ki a msszából, akkor süssük meg a hagyományos lepcsánkának.
A tejfölt keverjük simára kevés sóval és a zúzott fokhagymával. A sajtot reszeljük le.
A brokkolit bontsuk rózsáira, a sárgarépát tisztítás után vékonyan karikázzuk fel és mindkettőt kevés vajon pirítsuk 4-5 percig, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk puhára (nem kell teljesen puhára, mi például úgy szeretjük, ha belül kicsit keményebb (ress) marad). Közben enyhén sózzuk meg és a végén csorgassunk rá nagyon kevés mézet.
A pirosra sült husikra kanalazzunk az ízesített tejfölből, szórjunk rá kevés reszelt sajtot és a párolt zöldség köret koszorújában tálaljuk.
Az örök, a megunhatatlan brownie, most ét-, tej- és fehér csokival készítve...és szerintem kicsit túlsütve, mert ahogy a képen is látszik, a belseje nem maradt krémes állagú. Szóval a képen látható süti állaga nem tökéletes, nem ilyennek kell lennie, hanem kicsit folyósabbnak...viszont ami a képen nem látható, az az íze, ami viszont mennyei volt! A gyerekek fokozva az élvezetet vanília fagyival ették, szerintem fagyi nélkül is tökéletes...:)
Hozzávalók egy kb. 32*24-es tepsihez:
10 dkg vaj 86 Ft
5 dkg étcsoki 199 Ft
5 dkg tejcsoki 199 Ft
5 dkg fehér csoki 99 Ft
20 dkg cukor 54 Ft
1 csipet só
1 evőkanál vanília aroma
3 tojás 150 Ft
12,5 dkg liszt 18 Ft
2 evőkanál kakaópor
máz:
9 dkg étcsoki 299 Ft
7 evőkanál habtejszín
---------------------
összesen 1100 Ft
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy kisebb lábosban olvasszuk össze a vajat az étcsokival és a tejcsokival. Az edényt húzzuk le a tűzről és keverjük a masszába a sót, a cukrot és a vanília aromát, majd a tojásokat egyenként. Végül a lisztet, a kakaóport és a reszelt fehér csokit.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük kb. 25 percig (nagyon figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor a sütemény kiszárad és a belseje nem lesz krémes!).
A kész browniet hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni, majd öntsük le a következő mázzal: az étcsokit tördeljük bele egy kisebb lábosba, öntsük fel a tejszínnel és alacsony lángon olvasszzuk egybe és ezzel a mázzal vonjuk be egyenletesen a sütemény tetejét.
A gyerekek szerint ez is finom volt, de még mindig a meggyes brownie a nyerő:)
10 dkg vaj 86 Ft
5 dkg étcsoki 199 Ft
5 dkg tejcsoki 199 Ft
5 dkg fehér csoki 99 Ft
20 dkg cukor 54 Ft
1 csipet só
1 evőkanál vanília aroma
3 tojás 150 Ft
12,5 dkg liszt 18 Ft
2 evőkanál kakaópor
máz:
9 dkg étcsoki 299 Ft
7 evőkanál habtejszín
---------------------
összesen 1100 Ft
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy kisebb lábosban olvasszuk össze a vajat az étcsokival és a tejcsokival. Az edényt húzzuk le a tűzről és keverjük a masszába a sót, a cukrot és a vanília aromát, majd a tojásokat egyenként. Végül a lisztet, a kakaóport és a reszelt fehér csokit.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük kb. 25 percig (nagyon figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor a sütemény kiszárad és a belseje nem lesz krémes!).
A kész browniet hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni, majd öntsük le a következő mázzal: az étcsokit tördeljük bele egy kisebb lábosba, öntsük fel a tejszínnel és alacsony lángon olvasszzuk egybe és ezzel a mázzal vonjuk be egyenletesen a sütemény tetejét.
A gyerekek szerint ez is finom volt, de még mindig a meggyes brownie a nyerő:)
Jajj, de szeretem!! De még csak étteremben ettem, magam még nem készítettem ilyet. Nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon gusztán tálaltad, gyönyörűséges, elfogadnám, úgy ahogy van! :) A lapcsánkáról a múltkoriban már értekeztünk (tudod, hogy mennyire szeretjük), így aztán a benne sült husi is isteni! :)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, de ritkán készítek ilyet az olajban sütés miatt, bár legutóbb sikerült a sütőben is:)
VálaszTörlésJaj, nagyon szeretjük mi is! Nagy kedvenc, sokszor készül...:)
VálaszTörlés