Annyira finom volt a diós gubám sárgabarackos habbal, hogy egyenlőre nem tudok betelni a dió-sárgabarack kombinációval. Szerencsére a gyerkőcöknek is ízlik, így van módom kísérletezni. A mai menü második felvonásának pedig tényleg istenien finom a tölteléke (dió-lekvár-tej-tojás)! Pillangónak neveztem el (a tészta feltekerése közben jutott eszembe a gondolat, hogy a két oldalát tekerem fel a közepe felé, mint a macskaszemnek), de tekercsnek is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta 439 Ft
15 dkg darált dió (anyukámtól kaptam)
8-10 dkg cukor 25 Ft
fél üveg sárgabarack lekvár 192 Ft (legjobb a házi!)
1 tojás 50 Ft
2 evőkanál tej
---------------------------
összesen 705 Ft + a dió
A tojást és a tejet verjük habosra, majd keverjük hozzá a folyósra kikavart lekvárt, végül pedig a diót. Kész a töltelék.
A leveles tésztát terítsük ki a munkalapra és kenjük meg a töltelékkel. Tekerjük fel a tészta két hosszabbik oldalát a közepe felé jó szorosan, majd éles késsel vágjuk ujjnyi szeletekre.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és a szeleteket egymáshoz nem túl közel tegyük bele.
Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük őket szép pirosra.
Próbáljuk megvárni, hogy kicsit hűljenek (bár ez nem könnyű a konyhában terjengő ínycsiklandó illatok között) és csak utána kóstoljuk meg!
Dió-sárgabarack kombináció nekem is jöhet korlátlan mennyiségben! Felém röptethetnél pár pillangót... :-)))
VálaszTörlés:):):)
Törlés