Az örök, a megunhatatlan brownie, most ét-, tej- és fehér csokival készítve...és szerintem kicsit túlsütve, mert ahogy a képen is látszik, a belseje nem maradt krémes állagú. Szóval a képen látható süti állaga nem tökéletes, nem ilyennek kell lennie, hanem kicsit folyósabbnak...viszont ami a képen nem látható, az az íze, ami viszont mennyei volt! A gyerekek fokozva az élvezetet vanília fagyival ették, szerintem fagyi nélkül is tökéletes...:)
Hozzávalók egy kb. 32*24-es tepsihez:
10 dkg vaj 86 Ft
5 dkg étcsoki 199 Ft
5 dkg tejcsoki 199 Ft
5 dkg fehér csoki 99 Ft
20 dkg cukor 54 Ft
1 csipet só
1 evőkanál vanília aroma
3 tojás 150 Ft
12,5 dkg liszt 18 Ft
2 evőkanál kakaópor
máz:
9 dkg étcsoki 299 Ft
7 evőkanál habtejszín
---------------------
összesen 1100 Ft
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy kisebb lábosban olvasszuk össze a vajat az étcsokival és a tejcsokival. Az edényt húzzuk le a tűzről és keverjük a masszába a sót, a cukrot és a vanília aromát, majd a tojásokat egyenként. Végül a lisztet, a kakaóport és a reszelt fehér csokit.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük kb. 25 percig (nagyon figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor a sütemény kiszárad és a belseje nem lesz krémes!).
A kész browniet hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni, majd öntsük le a következő mázzal: az étcsokit tördeljük bele egy kisebb lábosba, öntsük fel a tejszínnel és alacsony lángon olvasszzuk egybe és ezzel a mázzal vonjuk be egyenletesen a sütemény tetejét.
A gyerekek szerint ez is finom volt, de még mindig a meggyes brownie a nyerő:)
10 dkg vaj 86 Ft
5 dkg étcsoki 199 Ft
5 dkg tejcsoki 199 Ft
5 dkg fehér csoki 99 Ft
20 dkg cukor 54 Ft
1 csipet só
1 evőkanál vanília aroma
3 tojás 150 Ft
12,5 dkg liszt 18 Ft
2 evőkanál kakaópor
máz:
9 dkg étcsoki 299 Ft
7 evőkanál habtejszín
---------------------
összesen 1100 Ft
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy kisebb lábosban olvasszuk össze a vajat az étcsokival és a tejcsokival. Az edényt húzzuk le a tűzről és keverjük a masszába a sót, a cukrot és a vanília aromát, majd a tojásokat egyenként. Végül a lisztet, a kakaóport és a reszelt fehér csokit.
A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük kb. 25 percig (nagyon figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor a sütemény kiszárad és a belseje nem lesz krémes!).
A kész browniet hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni, majd öntsük le a következő mázzal: az étcsokit tördeljük bele egy kisebb lábosba, öntsük fel a tejszínnel és alacsony lángon olvasszzuk egybe és ezzel a mázzal vonjuk be egyenletesen a sütemény tetejét.
A gyerekek szerint ez is finom volt, de még mindig a meggyes brownie a nyerő:)
Ezt a brownie-t is ki kellene már egyszer próbálni, olyan sokan rajonganak érte... Tényleg olyan finom?
VálaszTörlésFinomnak nem mondanám, inkább a mennyei, szenzációs, isteni jelzők jutnak eszembe...:)
TörlésHáromcsokisan még nem próbáltam, nagyon finom lehet ez a verzió is! :)
VálaszTörlésIGEN!!!...:)
TörlésSzégyellem bevallani, de még mindig nemsütöttem brownie-t. Pedig olyan jól néz ki!
VálaszTörlés