2012. június 24., vasárnap

NYÁR - 14. hét - VASÁRNAP - Epres-túrós alagút



Most megint jöjjek azzal, hogy a nagy nyári melegben a sütés nélküli finomságok híve vagyok és már megint egy ilyen receptet hoztam???!!! Igen! Kiáltjátok remélem jó sokan:) Szóval jöjjön akkor ez a jól lehűtött túrós desszert, az idény utolsó eper darabjaival a tetején.

Hozzávalók egy nagyobb formához:

fél kg túró 359 Ft
fél kocka margarin 117 Ft
4 dl habtejszín 296 Ft
1 csomag vaníliás cukor 37 Ft
6 evőkanál cukor (lehet több is)
1 evőkanál rum aroma
kevés tej
1 citrom reszelt héja és fél citrom leve
fél zacskó zselatin 58 Ft

babapiskóta

30 dkg eper
--------------------------------------
összesen kb. 900 Ft

A margarint olvasszuk fel és keverjük hozzá a túrót, cukrot, tejszínt, vaníliás cukrot, citromhéjat és levet. A zselatint kevés vízben oldjuk fel, melegítsük meg (forralni nem szabad!), majd kevés túrós krémmel keverjük ki, végül öntsük hozzá a maradék túrós krémhez és keverjük el benne.

Egy őzgerinc formát béleljünk ki fóliával úgy, hogy az a széleken túl lógjon és szórjuk az aljára a megmosott és kisebb darabokra vágott epret. Erre öntsük rá a túrós krémet. A krémet fedjük be babapiskótával, melyet egyenként locsoljunk meg egy evőkanál rum aromával ízesített tejjel. Hajtsuk rá a fólia lelógó széleit és tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeálljon.

Vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Hogy Te minden napra tudsz hozni 1-2 finomságot:-)
    Az sem semmi, hogy mindennek az árát is feltünteted. Elképzellek, amint számlákkal a kézben ülsz le recepteket írogatni:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó, hát ezzel nem vagyok egyedül, nem csak én hozok finomságokat:)...

      Törlés
  2. Viszlát eper! :-) Kár, hogy nem az én hasamban landoltál... :-P

    VálaszTörlés
  3. Irigyellek, hogy minden nap ilyen finomságokat készítesz! Nyami-nyami, én most pont az ilyesmiket enném... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és annyira guszták a fotóid, hogy csak nyelek nagyokat... :P

      Törlés