2012. június 12., kedd

NYÁR - 13. hét - KEDD - Bolognai Spagetti


...ahogy én készítem: kevés reszelt répát, reszelt zellert és gyökeret adva a húshoz...Mi így szeretjük, gondolom sokatoknak semmi újdonságot el nem árulva ezzel az elkészítési móddal. De hátha valakinek újdonságot mutatok és érdemesnek találja kipróbálni így ezt a nagyon finom tésztaételt:)

Hozzávalók:

1 csomag spagetti tészta 245 Ft
80 dkg darált sertéshús 892 Ft
1 közepes vöröshagyma 15 Ft
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa 25 Ft
1 petrezselyemgyökér 22 Ft
1 kisebb zellergumó 61 Ft
1 doboz hámozott paradicsom konzerv 199 Ft 
só, bors
oregano, bazsalikom
olaj
10 dkg Trappista sajt 180 Ft
----------------------------
összesen 1640 Ft

A hagymát tisztítás után vágjuk apróra és egy nagyobb serpenyőben, kevés forró olajon kezdjük el párolni.

Közben a zöldségeket tisztítsuk meg és reszeljük le, majd adjuk a hagymához. Kevergetve pirítsuk 4-5 percig. Ezután borítsuk bele a darált húst, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele az oreganót és a bazsalikomot és a hús fehéredéséig pirítsuk.

Most következzen a zúzott fokhagyma és a hámozott paradicsom, levével együtt. Jól keverjük össze a hússal és talán pici vizet még aláöntve, pároljuk puhára az egészet.

Közben sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le.

A tányér közepére készítsünk fészket a kifőtt tésztából, melynek közepébe tegyünk a darált húsos raguból. Reszeljünk rá koronaként sajtot és a tányér szélét kevés bazsalikommal megszórva tálaljuk az ételt:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése