A legnagyobb kánikula idején készült nálunk ez a finomság és bár hatalmas adag volt, estére mind elfogyott:)
Hozzávalók egy nagyobb formához:
40 dkg ribizli 360 Ft
6 dl habtejszín 444 Ft
ízlés szerint porcukor
2 zacskó vaníliás cukor 74 Ft
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál vanília aroma (vagy rum aroma)
a díszítéshez ribizli
2 dl habtejszín 148 Ft
1 púpos evőkanál porcukor
fél zacskó habfixáló 32 Ft
---------------------------
összesen 1060 Ft
A ribizlit mossuk meg és egy villa segítségével a szemeket húzzuk le a szárról. Kb. a kétharmadát tegyük turmixgépbe és a citromlével, vanília aromával turmixoljuk össze. Ezután a cukorral és a vaníliás cukorral addig kevergessük, amíg felolvadnak benne. (a cukorral történő ízesítés előtt a ribizli turmixot át is passzírozhatjuk, ha zavarnak a magok a parféban)
A 6 dl tejszínből verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk hozzá a ribizlis turmixot.
Egy tégla lap alakú formát béleljünk ki fóliával, szórjunk az aljára a megmaradt ribizliből (de ne az egészet, mert még a díszítéshez is kelleni fog) és öntsük rá a parfémasszát. Tetejét takarjuk be és tegyük mélyhűtőbe, hogy keményre fagyjon.
Tálalás előtt borítsuk ki a parfét a formából és díszítsük ki a porcukorral és a habfixálóval keményre vert tejszínnel és a maradék ribizlivel, majd vastagabb szeletekre felvágva tálaljuk.
Nekem egy kicsit felengedve és nem kockára fagyva ízlett a legjobban, úgyhogy tálalás előtt fél órával már kivettem a mélyhűtőből.
Hú de gusztusos, imádom a ribizlit, úgyhogy felírom ezt a receptet. Múltkoriban lime-ból készült a parfém, így még finomabb lehet!
VálaszTörlésEz nem semmi,tuti kipróbálom:))
VálaszTörlésAzta de jól néz ki! Csodás a színe is!
VálaszTörlésAzt meghiszem, hogy elfogyott! Nálunk is elfogyna 10 perc alatt... Olyan kellemes a színe is, az ízében meg cseppet sem kételkedem. :P
VálaszTörlésTeleportálhatnál nekem ebből egy darabkát úgy hogy először újra varázsolod a semmiből!!! :-)) (Ezt jól kifundáltam, igaz?)
VálaszTörlésÚrjézus!!! Egészen konkrétan mintaszerűen (Pavlov bácsi) összefutott a számban a nyál! Egyszerűen mesebelien néz ki, nem csodálom, hogy nem volt hosszú életű köreitekben :-DD
VálaszTörlésKöszönöm Csajok és Zoli! Nagyon jól esik ez a sok kedves dicsérő szó:)
VálaszTörlésPedig éppen kérdezni akartam, hogy van még? Gyö-nyö-rű! És persze finom, hűsítő, kellemesen savanykás, ugye? :)
VálaszTörlésNemrég csináltam én is, nálunk sem tartott sokáig, bár nem volt ilyen szép fotogén. Gyönyörű lett a tiéd!
VálaszTörlés