2012. október 2., kedd

ŐSZ-23. hét-KEDD- Kukorica krémleves


Megint egy krémleves, most kukoricából, kevés színes tört borssal és petrezselyemzölddel megbolondítva.

Hozzávalók:

570 g jó minőségű kukorica konzerv 479 Ft
1 evőkanál vaj
1 liter zöldségleves (lehet kockából is)
1 kis pohár tejföl 95 Ft
őrölt színes bors
kevés petrezselyemzöld
------------------------
összesen 580 Ft

Egy közepes lábosban melegítsük fel a vajat, borítsuk hozzá a kukoricát és kb. 5 percig melegítsük tovább a kettőt, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Enyhén sózzuk meg és fedő alatt főzzük nagyon puhára a kukoricát.

A tűzről lehúzva botmixerrel keverjük simára, majd a tűzre visszatéve keverjük hozzá a tejfölt is. Forraljuk fel. Ha túl sűrűnek érezzük a leves állagát, akkor kevés víz hozzáadásával hígíthatunk rajta.

A gyerekek miatt csak tálaláskor szórtam meg a párom és az én levesemet az őrölt színes borssal, ami remekül passzol ehhez a leveshez. Ezen kívül tálaláskor került a leves tetejére az aprított petrezselyemzöld is, ami a forró levesben kellőképpen át tudta adni az aromáját. 

6 megjegyzés:

  1. Nyami! Mi is nagyon szeretjük, sok curryvel isteni! Az én verziómban csirkemell van még, de biztos, hogy a te verziód is nagyon fincsi lehet :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúúú, tényleg, curry! Ez nagyon jót tett volna a levesnek...legközelebb nem hagyom ki belőle! Köszi:)

      Törlés
  2. Guszta, ki kell próbáljam, mert amúgy a konzerv kukoricát itthon mindenki nagyon szereti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni, akár egzotikusabb fűszerezéssel is, mint pl. a curry:)

      Törlés
  3. Régóta szemezek egy olyan recepttel, ami a kukorica krémlevesről szól, de eddig még nem mertem elkészíteni. Félek, hogy senki nem enné meg. Épp emiatt nálad szívesen megkóstolnám (ha lehetne:), olyan gyönyörű színe van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egy próbát megér, aztán ki tudja...:)

      Törlés