Megint egy krémleves, most kukoricából, kevés színes tört borssal és petrezselyemzölddel megbolondítva.
Hozzávalók:
570 g jó minőségű kukorica konzerv 479 Ft
1 evőkanál vaj
1 liter zöldségleves (lehet kockából is)
só
1 kis pohár tejföl 95 Ft
őrölt színes bors
kevés petrezselyemzöld
------------------------
összesen 580 Ft
Egy közepes lábosban melegítsük fel a vajat, borítsuk hozzá a kukoricát és kb. 5 percig melegítsük tovább a kettőt, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Enyhén sózzuk meg és fedő alatt főzzük nagyon puhára a kukoricát.
A tűzről lehúzva botmixerrel keverjük simára, majd a tűzre visszatéve keverjük hozzá a tejfölt is. Forraljuk fel. Ha túl sűrűnek érezzük a leves állagát, akkor kevés víz hozzáadásával hígíthatunk rajta.
A gyerekek miatt csak tálaláskor szórtam meg a párom és az én levesemet az őrölt színes borssal, ami remekül passzol ehhez a leveshez. Ezen kívül tálaláskor került a leves tetejére az aprított petrezselyemzöld is, ami a forró levesben kellőképpen át tudta adni az aromáját.
Nyami! Mi is nagyon szeretjük, sok curryvel isteni! Az én verziómban csirkemell van még, de biztos, hogy a te verziód is nagyon fincsi lehet :))
VálaszTörlésÚúúú, tényleg, curry! Ez nagyon jót tett volna a levesnek...legközelebb nem hagyom ki belőle! Köszi:)
TörlésGuszta, ki kell próbáljam, mert amúgy a konzerv kukoricát itthon mindenki nagyon szereti.
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, akár egzotikusabb fűszerezéssel is, mint pl. a curry:)
TörlésRégóta szemezek egy olyan recepttel, ami a kukorica krémlevesről szól, de eddig még nem mertem elkészíteni. Félek, hogy senki nem enné meg. Épp emiatt nálad szívesen megkóstolnám (ha lehetne:), olyan gyönyörű színe van. :)
VálaszTörlésSzerintem egy próbát megér, aztán ki tudja...:)
Törlés