Egyik kedvenc ételünk a paradicsomos húsgombóc (3-4 darab töltött paprikával), de most az elkészítésénél beújítottam: hirtelen ötlettől vezérelve sütőben pároltam/főztem puhára a gombócokat, rántás nélküli paradicsomlében! Egészségesebb és szerintem finomabb is lett a végeredmény:)
Hozzávalók:
a húsgombóchoz:
80 dkg darált sertéshús 958 Ft
1 kisebb fej hagyma 12 Ft
1 bögre rizs 35 Ft
1 tojás 38 Ft
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
3-4 db tölteni való (TV) paprika 75 Ft
a paradicsomszószhoz:
kevés olaj
2 gerezd fokhagyma
kb. másfél liter házi paradicsomlé
só
(1 db hegyes erőspaprika)
---------------------------------
összesen 1170 Ft + a bolti paradicsomlé
A húsgombóchoz a rizst főzzük meg félig (vagyis térfogatával megegyező mennyiségű sós vízzel felöntve, fedő alatt főzzük addig, amíg az össze vizet magába szívja) és adjuk a darált húshoz az igen apróra vágott hagymával, tojással, sóval és aprított petrezselymezölddel együtt. Jól dolgozzuk össze és töltsük meg a megmosott, kicsumázott paprikákat, majd a maradék masszából formázzunk kisebb (diónyi) gombócokat. Tegyük a megtöltött paprikát és a gombócokat egy hőálló tálba.
Kevés olajon pirítsuk 1-2 percig a zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a paradicsomlével. Sózzuk meg és hagyjuk felforrni, majd öntsük rá a tálban várakozó gombócokra és paprikákra.
Az egészet alufóliával lefedve toljuk előmelegített sütőbe és 200 fokon pároljuk puhára a húst. nálam kb. 1 óra kellett neki, addigra megpuhult a hús, a paprika és besűrűsödött a paradicsomlé is
Ezt az ételt én mindig karikára vágott hegyes erőspaprikával eszem.
Hozzávalók:
a húsgombóchoz:
80 dkg darált sertéshús 958 Ft
1 kisebb fej hagyma 12 Ft
1 bögre rizs 35 Ft
1 tojás 38 Ft
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld 50 Ft
3-4 db tölteni való (TV) paprika 75 Ft
a paradicsomszószhoz:
kevés olaj
2 gerezd fokhagyma
kb. másfél liter házi paradicsomlé
só
(1 db hegyes erőspaprika)
---------------------------------
összesen 1170 Ft + a bolti paradicsomlé
A húsgombóchoz a rizst főzzük meg félig (vagyis térfogatával megegyező mennyiségű sós vízzel felöntve, fedő alatt főzzük addig, amíg az össze vizet magába szívja) és adjuk a darált húshoz az igen apróra vágott hagymával, tojással, sóval és aprított petrezselymezölddel együtt. Jól dolgozzuk össze és töltsük meg a megmosott, kicsumázott paprikákat, majd a maradék masszából formázzunk kisebb (diónyi) gombócokat. Tegyük a megtöltött paprikát és a gombócokat egy hőálló tálba.
Kevés olajon pirítsuk 1-2 percig a zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a paradicsomlével. Sózzuk meg és hagyjuk felforrni, majd öntsük rá a tálban várakozó gombócokra és paprikákra.
Az egészet alufóliával lefedve toljuk előmelegített sütőbe és 200 fokon pároljuk puhára a húst. nálam kb. 1 óra kellett neki, addigra megpuhult a hús, a paprika és besűrűsödött a paradicsomlé is
Ezt az ételt én mindig karikára vágott hegyes erőspaprikával eszem.
Kb. fél éve csináltam hasonlót, nagyon ízlett, úgyhogy meg kéne ismételjem. Gyönyörű színe van.
VálaszTörlésNagyon guszta, mi is szeretjük! Tényleg finomabb lehet sütőben párolva, legközelebb ki is próbálom ezzel a módszerrel! :)
VálaszTörlés