Hozzávalók:
1 csomag bármilyen száraztészta
20 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
só
A tésztát sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.
A kolozsvári szalonnát csíkozzuk fel és egy nagyobb serpenyőben süssük szép pirosra (ha szükséges, öntsünk alá kevés olajat), majd szedjük ki és a visszamaradt zsíradékra öntsük rá a tejfölt. Ízesítsük kevés sóval (nem kell sok, mert a kolozsvári szalonna is sós), reszeljük hozzá a sajt felét és melegítsük össze.
A leszűrt tésztát borítsuk hőálló tálba, keverjük össze a sajtos tejföllel, reszeljük rá a maradék sajtot, tetején terítsük szét a pirosra sült szalonnát és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, hogy a sajt elolvadjon (sokáig nem érdemes a sütőben tartani, mert kiszárad és nem lesz krémes állagú).
Még melegen tálaljuk.
Még melegen tálaljuk.
Köszönöm a receptet,holnap kipróbálom/a kakaós csiga nagyon finom lett/köszi
VálaszTörlésEgyszerű és finom vacsora, köszi az ötletet! :)
VálaszTörlés