2012. október 3., szerda

ŐSZ- 23. hét- SZERDA- Pihe-puha kókuszos szelet



A férjem kívánságára készült ma ez a kókuszos süti. Tésztájának alapja a boldogság torta tészta receptje, mely egy nagyon finom, puha, csokis lap. Talán pár olvasómban felmerült, hogy miért sütök ennyi édességet, melyre a válasz igen egyszerű: tízóraira jobban szeretek konyhámban készült dolgokat csomagolni a gyerekeknek és mivel gyermeki módon imádják az édes ízt, gyakran kerül dobozukba valamilyen sütemény. Persze ez nem minden nap van így. Nagyon foglalkoztat a Mohánál látott bento doboz ötlete, melyet szerintem ki fogok próbálni. A két kicsinél nem számítok túl nagy lelkesedésre, de talán nagylányomnál sikert érek el vele:)
Hozzávalók:

a tésztához:
2*2 db tojás 152 Ft
2*3,5 dkg cukor 20 Ft
2*fél zacskó vaníliás cukor 37 Ft
2*5 dkg vaj 70 Ft
2*5 dkg étcsoki 299 Ft
2*5 dkg liszt 14 Ft
2*negyed zacskó sütőpor
2*1 evőkanál porcukor

a kókuszos töltelékhez:
20 dkg kókuszreszelék 290 Ft
ízlés szerinti porcukor
tej
2 dl habtejszín 148 Ft
fél zacskó zselatin 54 Ft

csokimázhoz:
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
forró víz
----------------------------------
összesen kb. 1200 Ft

A hozzávalókból süssünk két lapot: ehhez 2 tojás sárgáját habosítsunk fel a 3,5 dkg cukorral és a fél zacskó vaníliás cukorral. Ehhez keverjük hozzá a gőz fölött egybeolvadt 5 dkg étcsoki és 5 dkg vaj elegyét, majd a negyed zacskó sütőporral elkevert 5 dkg lisztet. Végül pedig az 1 evőkanál porcukorral kemény habbá vert fehérjét. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokon süssük meg kb. 10 perc alatt (nem kell teljesen kiszárítani). A maradék hozzávalókból készítsük el a másik lapot is.

A kókuszreszeléket tegyük kisebb lábosba, keverjük hozzá a porcukrot és annyi tejet, amennyit felvesz és 5 perc alatt főzzük a reszeléket puhára. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan keverjük hozzá a habbá vert tejszínt is. Ha túl híg lenne a végeredmény, akkor keverjük hozzá a kevés vízben felmelegített (de nem forralt!) zselatint is.

A második lapot hagyjuk a formában kihűlni, majd kenjük meg a kókuszos krémmel és fedjük be a másik lappal.

A csokimázhoz vegyítsük össze a kakaóport, a porcukrot és az olajat, majd annyi forró vízzel keverjük simára, amennyivel egy jól kenhető, de nem túl híg mázat kapunk. Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét és tegyük pár órára hűtőbe. Csak ezután szeleteljük fel.

8 megjegyzés:

  1. csak legyen kész a konyhám,én is ilyen finomságokat fogok benne gyártani:D

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor kívánom, hogy minél előbb készen legyen és utána sütésre fel!...:)

      Törlés
  2. Így ebéd után nagyon jól esne egy szeletke a tányérodról... :P

    VálaszTörlés
  3. Nem hallottam még erről a sütiről, de nagyon-nagyon finomnak látszik, szívesen elfogadnék én is egy szeletet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én neveztem el pihe-puha kókuszos szeletnek, mert valóban istenien puha a tésztája. Lehet, hogy más elnevezésében ismered ezt a sütit. Ha nem, akkor örülök, hogy nálam ismerkedtél meg vele először:)

      Törlés
  4. Tényleg olyan pihe-puhának néz ki. Finom lehet a kókusszal.
    Nálunk is kerül mindig egy kis házi keksz,kalács vagy süti a tizórais dobozba:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is a drágám, kis pihe-puha:) A kókusz meg csak ráadás...:)

      Törlés