2012. október 7., vasárnap

ŐSZ-23. hét- VASÁRNAP- Paradicsomszószos-darálthúsos lasagne


Hozzávalók:

másfél doboz lasagne tészta 523 Ft

80 dkg darált sertéshús 998 Ft
1 nagy fej hagyma 23 Ft
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 sárgarépa 33 Ft
1 evőkanál worchester szósz
só, bors
bazsalikom
olaj

5 szép nagy paradicsom 188 Ft
1 gerezd fokhagyma
pici cukor
olaj

tetejére parmezán
és 2 db paradicsom 38 Ft
---------------------------------
összesen 1800 Ft

Az aprított hagymát pároljuk meg kevés olajon, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a húst. Sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük továbbá bazsalikommal és worchester szósszal és a hús fehéredéséig pirítsuk. Ezután keverjük hozzá a lereszelt répát is, amivel további 5 percig pirítsuk, majd kevés víz hozzáadásával főzzük puhára az alapanyagokat.

A paradicsomok héját húzzuk le, vágjuk kisebb kockákra. Egy közepes lábosban futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát, majd öntsük hozzá a paradicsomot. Sózzuk meg és addig főzzük, amíg a paradicsom szétfő. Ezután a tűzről lehúzva botmixerrel pürésítsük, majd a gázra visszatéve forraljuk fel. (pici cukorral lehet ízesíteni)

Egy lasagne-s tál aljára öntsünk a szószból, majd fedjük be egy réteg tésztával. Erre jön egy réteg húsos ragu, majd megint egy réteg tészta. Erre paradicsomszósz kerül, majd tészta...a rétegezést addig folytassuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A tetejére szósz kerüljön, amit fedjünk be a karikázott paradicsommal és a sajttal.

Fedjük be alufóliával és 200 fokos sütőben 35 percig lefedve, majd a fóliát levéve további 5-10 percig süssük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése