Hozzávalók:
kacsazsír
1 nagy fej hagyma 15 Ft
2 gerezd fokhagyma
2 vörösbab konzerv 358 Ft
1 kukorica konzerv 169 Ft
2 kis sűrített paradicsom 90 Ft
só, bors
oreganó
2 db kaliforniai paprika
a galuskához:
5 db tojás 200 Ft
liszt
só
--------------------------------
összesen kb. 830 Ft + a paprika
A hagymát vágjuk félfőre és a felmelegített kacsazsíron pároljuk meg (én alacsony lángon szoktam kb. 10-15 percig párolni), majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. További 1-2 perc pirítás után mehet bele a sűrített paradicsom (keverjük el), majd a levétől megfosztott bab és kukorica konzerv is.
Fűszerezés után kevés vízzel (kb. fél dl) öntsük fel és pároljuk puhára a babot, kukoricát.
Közben keverjük ki a galuskához a tojásokat kevés sóval, majd annyi liszttel, amennyivel egy szaggatható tésztát kapunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggassuk bele, majd 3-4 perc főzési idő után szűrjük le.
A paprikák tetejét vágjuk le, majd éles késsel, óvatosan, hogy a paprika ne törjön meg, vágjunk az oldalába Halloween tökpofát. A kifaragott paprikát töltsük meg a galuskával és a babos raguval, kalapját tegyük rá a tetejére, majd hőálló tálba rakva toljuk előmelegített sütőbe és pároljuk puhára a paprikát.
TIPP: az étel gazdagított változatában használhatunk 10 dkg kolozsvári szalonnát is, melyet csíkokra vágva pirítsunk pirosra kevés olajon, majd adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és 50 dkg darált marha- vagy sertéshúst, amit fehéredésig pirítsunk. Ezután mehet bele a paradicsompüré, majd a bab és a kukorica, valamint a fűszerek, chiliporral kiegészülve. Kevés Worchester szósszal tehetjük pikánsabbá az ízét. A neten találtam olyan recepteket, melybe 5 dkg étcsoki is került. Izgalmasan hangzik...
Nagyon jópofa! És az sem hátrány, hogy finom :))
VálaszTörlésKöszönöm:)
TörlésNagyon tetszik!!! Tökfaragás és finom étel egyben :)))) Szerinted sima TV paprikával is ízletes lenne? (Kacérkodom az elkészítés gondolatával és egyedül kaliforniai paprikám nincs hozzá...)
VálaszTörlésKöszi! Szerintem még finomabb is lenne, mert a TV paprika vékonyabb húsú, így könnyebben és hamarabb megpuhul! Jó étvágyat hozzá:)))
TörlésFinom lehet ez a változat is. Jöhet a mexikói!:-)
VálaszTörlésMilyen ötletes! :) Először észre sem vettem a töltött paprikákat, azt hittem, hogy dekoráció! :) Tetszik! :)
VálaszTörlésWhy people still usе to read newѕ papеrs ωhen in thіs technologіcal globe the whοle thing is
VálaszTörléspreѕented οn net?
Feel free to suгf tо my web-sitе: V2 cig review
It's hard to come by knowledgeable people about this subject, however, you seem like you know what you're talking about!
VálaszTörlésThаnks
My web-site - arch3611s11fm.blogspot.fr
It's very trouble-free to find out any matter on web as compared to books, as I found this piece of writing at this web page.
VálaszTörlésMy page :: Www.Fairbankscenter.org