2012. október 31., szerda

Babos étel Halloween-ra


Hozzávalók:

kacsazsír
1 nagy fej hagyma 15 Ft
2 gerezd fokhagyma
2 vörösbab konzerv 358 Ft
1 kukorica konzerv 169 Ft
2 kis sűrített paradicsom 90 Ft
só, bors
oreganó

2 db kaliforniai paprika

a galuskához:
5 db tojás 200 Ft
liszt
--------------------------------
összesen kb. 830 Ft + a paprika

A hagymát vágjuk félfőre és a felmelegített kacsazsíron pároljuk meg (én alacsony lángon szoktam kb. 10-15 percig párolni), majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. További 1-2 perc pirítás után mehet bele a sűrített paradicsom (keverjük el), majd a levétől megfosztott bab és kukorica konzerv is.

Fűszerezés után kevés vízzel (kb. fél dl) öntsük fel és pároljuk puhára a babot, kukoricát.

Közben keverjük ki a galuskához a tojásokat kevés sóval, majd annyi liszttel, amennyivel egy szaggatható tésztát kapunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggassuk bele, majd 3-4 perc főzési idő után szűrjük le.

A paprikák tetejét vágjuk le, majd éles késsel, óvatosan, hogy a paprika ne törjön meg, vágjunk az oldalába Halloween tökpofát. A kifaragott paprikát töltsük meg a galuskával és a babos raguval, kalapját tegyük rá a tetejére, majd hőálló tálba rakva toljuk előmelegített sütőbe és pároljuk puhára a paprikát.

TIPP: az étel gazdagított változatában használhatunk 10 dkg kolozsvári szalonnát is, melyet csíkokra vágva pirítsunk pirosra kevés olajon, majd adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és 50 dkg darált marha- vagy sertéshúst, amit fehéredésig pirítsunk. Ezután mehet bele a paradicsompüré, majd a bab és a kukorica, valamint a fűszerek, chiliporral kiegészülve. Kevés Worchester szósszal tehetjük pikánsabbá az ízét. A neten találtam olyan recepteket, melybe 5 dkg étcsoki is került. Izgalmasan hangzik...

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jópofa! És az sem hátrány, hogy finom :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik!!! Tökfaragás és finom étel egyben :)))) Szerinted sima TV paprikával is ízletes lenne? (Kacérkodom az elkészítés gondolatával és egyedül kaliforniai paprikám nincs hozzá...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem még finomabb is lenne, mert a TV paprika vékonyabb húsú, így könnyebben és hamarabb megpuhul! Jó étvágyat hozzá:)))

      Törlés
  3. Finom lehet ez a változat is. Jöhet a mexikói!:-)

    VálaszTörlés
  4. Milyen ötletes! :) Először észre sem vettem a töltött paprikákat, azt hittem, hogy dekoráció! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  5. Why people still usе to read newѕ papеrs ωhen in thіs technologіcal globe the whοle thing is
    preѕented οn net?

    Feel free to suгf tо my web-sitе: V2 cig review

    VálaszTörlés
  6. It's hard to come by knowledgeable people about this subject, however, you seem like you know what you're talking about!

    Thаnks

    My web-site - arch3611s11fm.blogspot.fr

    VálaszTörlés
  7. It's very trouble-free to find out any matter on web as compared to books, as I found this piece of writing at this web page.

    My page :: Www.Fairbankscenter.org

    VálaszTörlés