2012. június 24., vasárnap

NYÁR - 14. hét - VASÁRNAP - Toszkán csirketekercs


...Alchri után szabadon (nála Toszkánai filétál néven találjátok meg a receptet). Én kihagytam belőle a bacont, a chilit, a cayenne borsot, a rozmaringot, viszont a paradicsompürés tejszínmártást elkészítettem és annyira finom volt, hogy a másnapra is maradt mártást (mivel ez az adag elég bőséges) kiflire kenve megreggeliztem...:)

Hozzávalók 5 főre:

65 dkg csirkemell filézve 895 Ft
2 dl főzőtejszín 199 Ft
500 ml paradicsompüré 169 Ft
2 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés cukor
bazsalikom
1 evőkanál vaj
fél csokor petrezselyemzöld 25 Ft

1 zacskó metélt tészta 175 Ft
-----------------------------------
összesen 1500 Ft

A húst szeleteljük fel vékonyan (esetleg kicsit ki is lehet klopfolni), sózzuk és borsozzuk meg és kenjük meg az egyik felét a vajban pici sóval és aprított petrezselyemmel elkevert masszával. Tekerjük fel és tegyük vajjal vékonyan kikent hőálló tálba.

A tejszínt melegítsük fel, keverjük hozzá a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, bazsalikomot és lassú tűzön forraljuk fel. Öntsük rá a hústekercsekre.

A tálat toljuk előmelegített sütőbe és 200 fokon süssük a tekercseket puhára.

Közben a tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és a mártással jól meglocsolva, a tekercseket mellé téve tálaljuk az ételt.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet! Bár nem vagyok nagy tésztarajongó, ezt a tányért így ahogy van, elfogadnám! :)

    VálaszTörlés
  2. Szívesen elmennék hozzátok pár napra, hogy ilyen sok finomságot egyek... ;-) Hogy ez milyen jól néz ki! :P

    VálaszTörlés