2012. június 23., szombat

NYÁR - 14. hét - SZOMBAT - Snickers brownie




A Snickers brownie ínycsiklandó receptjét Nyam-nyam Adélnál láttam nem is olyan régen és nagyon megtetszett. Annyi változtatást eszközöltem rajta, hogy nem készen vett Snickers csokit nyomtam a tésztába, hanem pirított mogyorót és karamellt oszlattam el a megsült tészta tetején, amit csokiréteggel fedtem be. Így is nagyon Nyam-nyam volt, három szeletnél kevesebbel senki nem érte be, így bizony nagyon hamar elfogyott:)

Hozzávalók egy 32*24-es tepsihez:

15 dkg vaj 130 Ft
18 dkg étcsoki 398 Ft
12 dkg cukor 33 Ft
2 tojás 76 Ft
15 dkg liszt 20 Ft
csipet só

10 dkg sótlan, pörkölt mogyoró 109 Ft

10 dkg cukor 28 Ft
1-1,5 dl habtejszín 74 Ft

9 dkg étcsoki 199 Ft
7 evőkanál habtejszín 60 Ft
-----------------------------
összesen 1125 Ft

A vajat a csokival olvasszuk össze egy kisebb lábosban, majd keverjük hozzá a cukrot, egyenként a tojásokat, a sót, végül a lisztet.

Öntsük sütőpapíros tepsibe és 180 fokon kb 20erc alatt süssük meg (vigyázzunk arra, hogy a sütemény belül krémes maradjon és ne száradjon ki!).

A mogyorót szórjuk rá a megsült tészta tetejére, majd készítsük el a karamellt. Ehhez a cukrot egy kisebb lábosban karamellizáljuk meg (alacsony lángon, néha megrázogatva a lábost), majd ha már szép barna színű, öntsük fel a tejszínnel. Alacsony láng fölött hagyva addig főzzük, amíg a visszadermedt cukor újra folyós állagú lesz. Zárjuk el alatta a gázt és tegyük hideg helyre dermedni (ne legyen túl folyós, de még kenhető maradjon). Ezt a karamellt öntsük rá a mogyoróra.


A csokiréteghez az étcsokit tördeljük bele egy kisebb lábosba és a tejszínt hozzáadva olvasszuk fel. A kész mázzal borítsuk be a sütemény tetejét és próbáljunk addig várni, amíg a máz megdermed. Csak ezután szeleteljük fel a sütit.

TIPP: tejszínhabbal még tovább lehet fokozni a kalóriákat és az élvezetet...

1 megjegyzés:

  1. Egy bánatom van csak: az, hogy nincs itt előttem!!! :-)))

    Három szelettel tuti, hogy megbirkóznék nagy duzzogva :-DD Isteni!!!

    VálaszTörlés