2012. augusztus 12., vasárnap

NYÁR-18. hét-VASÁRNAP- Házi krémtúró


A bolti vásárlás közben megakadt a szemem a vaníliás krémtúrón, amit általában minden gyermek, így az enyémek is szeretnek, viszont nem nagyon szoktam nekik vásárolni (ár, E betűk, cukortartalom...miatt). De átfutott az agyamon, hogy mi lenne, ha megcsinálnám nekik otthon! A gondolatokat tettek követték, gyorsan fejben átfuttattam, hogy mi kellhet a vaníliás krémtúróba (mascarponét gondoltam beletenni, de csak egyfajta volt a boltban, abból is a legdrágább, így inkább a vaníliás puding mellett döntöttem), megvásároltam hozzá mindent, otthon elkészítettem és megcsodáltam kiscsaládom mosolygós arcát falatozás közben:)

Hozzávalók:

fél kg túró 359 Ft
10 dkg porcukor 34 Ft
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor 99 Ft
4 evőkanál cukor
5 dl tej 69 Ft
2 dl habtejszín 148 Ft
1 teáskanál vanília aroma

díszítésnek kókuszreszelék, kakaópor, darált dió
------------------------------------------------
összesen 710 Ft

A túrót villával jól törjük össze, majd keverjük hozzá a porcukrot.

A vaníliás pudingport borítsuk egy kisebb lábosba, keverjük csomómentesre 8 evőkanál tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is és alacsony lángon, állandóan kevergetve sűrítsük be. Közben ízesítsük a cukorral és a vanília aromával. A kész pudingot öntsük hozzá a túróhoz, majd botmixerrel keverjük simára. Hagyjuk kihűlni.

A jó hidegre lehűtött habtejszínből verjünk kemény habot és óvatosan vegyítsük el a kihűlt pudingos-túrós krémmel. AZ elkészült krémtúrót tegyük poharakba, tálkákba (kinek mi van otthon), tetejét szórjuk meg ízlés szerint kókuszreszelékkel, kakaóporral, darált dióval és tegyük hűtőbe.

Jól lehűtve fogyasszuk.

TIPP: bármilyen gyümölcsöt el tudok képzelni benne (leginkább szederrel ettem volna...)

                      



5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a tálalás, így képről is megkívántam! A legtöbb krémtúróval az a baj, hogy kiérződik a műanyag íz belőle, talán ha egyfajta van, amit én megeszek. A mascarpone viszont fincsi, csak horror áron adják:)

    VálaszTörlés
  2. Mindenben egyetértünk! Ezzel a házi krémtúróval azonban nem fogsz mellé, ízleni fog, még úgy is, hogy nem mascarponéval készült. Egyébként egy-egy finom torta töltelékének is el tudom képzelni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ötletet adtál :) Csak nehogy a párom is elolvassa :))

      Törlés
  3. Ötletes, finom, imádják a gyerekek:-)

    VálaszTörlés