Finom és gyors nyári ebéd vagy vacsora...:)
Hozzávalók 5 főre (3 gyermek, 2 felnőtt):
5 tojás 175 Ft
1 karalábé 129 Ft
1 sárgarépa 58 Ft
2 db keményebb paradicsom 76 Ft
1 csokor újhagyma 119 Ft
3 evőkanál liszt
olaj
fél dl tej
só, bors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld 50 Ft
a görög salihoz:
1 db kígyóuborka közepes kockákra vágva 119 Ft
2 db paradicsom felkockázva 76 Ft
1 db lilahagyma kockákra vágva 52 Ft
20 dkg mediterrán sajt felkockázva 379 Ft
1 üveg magozott, lecsöpögtetett zöld olajbogyó 229 Ft
kevés szárított bazsalikom és oreganó
(kevés oliva olaj)
----------------------------------------
összesen 1465 Ft
Az omletthez a zöldségeket tisztítsuk meg. Az újhagymát és a répát karikázzuk, a karalábét és a paradicsomot kockázzuk fel. A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját verjük fel egy nagyobb keverőtálban a sóval, borssal, majd felváltva adjuk hozzá (apránként adagolva) a lisztet és a tejet. Ezután dolgozzunk bele 2 evőkanál olajat is, valamint az aprított petrezselyemzöldet. A fehérjéből verjünk kemény habot és azt is keverjük a masszába.
A répát és a karalábét kevés olajon pároljuk félpuhára.
Egy jó nagy serpenyőben melegítsünk olajat és simítsuk bele a tojásmasszát. Osszuk el a tetején a félig megpárolt répát és karalábét, valamint az újhagymát és paradicsomot. Amikor az alja már szép pirosra sült, fordítsuk meg a masszát (ez nekem csak úgy sikerült, hogy négybe vágtam és a négy részt egyenként fordítottam meg) és a másik oldalát is süssük meg.
Csúsztassuk tányérra, vágjuk fel további szeletekre és a görög salátával együtt kínáljuk.
Nagyon jó párosítás, külön-külön is szeretem, együtt még inkább jöhet! :)
VálaszTörlés