2012. június 11., hétfő

NYÁR - 13. hét - HÉTFŐ - Emeletes álom süti



Az Álom meggyes után megismerkedtem egy hasonlóan álom finom, kekszes alapú, sütés nélküli édességgel a izemlekek blogon. A hozzávalókat a saját tepsim méretéhez alakítva lecsökkentettem és a kész édesség tetejét eperrel rakosgattam ki. A végeredmény egy abbahagyhatatlanul finom desszert lett, amire este 10 körül még rájártunk a párommal:) Másnap pedig mehettem lefutni a szokásos adagomat:(

Hozzávalók:

az alaphoz:
fél kg darált háztartási keksz 299 Ft
10 dkg vaj 83 Ft
10 dkg porcukor 39 Ft
kb. 2 dl tej 28 Ft

a túrós krémhez:
fél kg túró 359 Ft
7,5 dkg porcukor 29 Ft
1 csomag vaníliás cukor 33 Ft
1 dl habtejszín 74 Ft

a pudingos krémhez:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor 100 Ft
fél liter tej 71 Ft
4 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília aroma

a tetejére:
3 dl habtejszín 222 Ft
másfél csapott evőkanál porcukor
1 habfixáló 68 Ft
kb. fél kg eper 400 Ft
-----------------------
összesen 1805 Ft

Az alap hozzávalóit jól gyúrjuk össze és nyomkodjuk bele a tepsi aljába.

A túrós krémhez a túrót villával törjük át, majd keverjük hozzá a többi alkotóelemet és kenjük rá a kekszes alapra.

A pudingos krémhez a pudingport főzzük meg a hagyományos módon (kisebb lábosban keverjük ki a pudingport 8 evőkanál tejjel, majd öntsük hozzá a többi tejet is, keverjük hozzá a cukrot és a vanília aromát és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrítsük be), majd az elkészült és még forró pudingot kenjük a túrós rétegre. Hagyjuk kihűlni.

Végezetül a habtejszínt keverjük össze a porcukorral és a habfixálóval, majd verjük kemény habbá és ezzel fedjük be az édesség tetejét. Az egészet díszítsük ki a jól megmosott eperszemekkel.

Az elkészült desszertet tegyük hűtőbe és ha jól lehűlt, nagyobb kockákra vágva (mert a kisebb úgysem lesz elég...:)) tálaljuk.


6 megjegyzés:

  1. Ez aztán az emeletes, csodaszép gasztro-élvezet!! Már attól híztam egy kilót, hogy ránéztem... :-) Megyek én is futni!! :-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te is az a "szerencsés" típus vagy, aki ránézve egy finom édességra már hízik x-dekát?! Akkor üdv. a klubban!...és üdv. a futók között is:)

      Törlés
  2. Szuper jól néz ki, el is hiszem, hogy finom: keksz, túró, puding, hab, gyümölcs... hm! :) Milyen ügyes vagy, Te legalább lefutod! Én gyűjtögetem! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a sütit és az engem dícsérő szavakat is! Úgy vagyok vele, hogy nem tagadok meg magamtól semmit, vagyis mindent megeszek, lehet az akár egy kalóriadús édesség is, csak utána lemozgom azokat a csúnya kalóriákat...:)

      Törlés